Sari la conținut

Sarcina după un avort spontan: Când este cel mai bun moment pentru o nouă încercare?

Pierderea unei sarcini este unul dintre cele mai terifiante momente cu care se poate înfrunta o femeie. Mai ales dacă și-a dorit foarte tare acel copil. Odată depășit șocul emoțional, femeia se poate gândi la următoarea sarcină. Când este cel mai bun moment pentru o nouă încercare?

Poate ai suferit un avort spontan și știi cât de greu este să treci peste acest moment. Cu siguranță, psihologul te-a sfătuit să-ți acorzi timp pentru a depăși psihologic acest moment și pentru a-ți pregăti trupul, sufletul și mintea pentru o nouă sarcină. Care este însă cel mai bun moment pentru o nouă încercare? Se pare că termenul de trei luni după un avort spontan este cel mai indicat și cu o rată de succes foarte mare.

Potrivit unui studiu publicat în revista americană “Obstetrics and Gynecology”, realizat pe un eșantion de 1.000 de femei care au suferit un avort spontan, peste 71 % dintre ele și-au dorit să rămână însărcinate cât mai repede. Bineînțeles, studiul a inclus doar cazurile care nu au suferit complicații majore după pierderea sarcinii. Aproape 76 % dintre ele au încercat să conceapă un copil după primele trei luni de la avortul spontan, iar 56 % au reușit să ducă sarcina până la capăt. În schimb, doar 36 % dintre femei au reușit să rămână însărcinate după o perioadă de așteptare mai mare de trei luni.
Noile rezultate contrazic recomandările pe care ginecologii le făceau până acum: după un avort spontan, cel mai bun moment pentru o nouă sarcină era după șase luni. Iar acest aspect era condiționat mai mult pe plan psihologic.

Unul dintre cercetătorii care au realizat acest studiu, doctorul Enrique Schisterman, a declarat pentru publicația amintită mai sus: "Cuplurile, ]n cele mai multe cazuri, caută consiliere cu privire la perioada de timp în care ar trebui să aștepte până la încercarea de a concepe din nou. Datele noastre sugerează ca femeile care încearcă o nouă sarcină în termen de trei luni au șanse de reușită mult mai mari – uneori se întâmplă și mai devreme de trei luni -, decat femeile care așteaptă mai mult de 90 de zile ".

În cazul în care ai trecut printr-un avort spontan și vrei să rămâi din nou însărcinată, pe lângă o consultație la medicul tău ginecolog, ține cont și de următoarele sfaturi:
- Urmează o dietă şi un stil de viaţă sănătos. Pare un clișeu, însă este o regulă perfect valabilă pentru orice femeie care își dorește să rămână însărcinată.
- Fă sport şi redu stresul, renunţă la alcool şi tutun. De asemenea, renunță la energizante.
- Mergi regulat la vizitele medicale şi pune-i obstetricianului toate întrebările care te frământă.
- O viață intimă activă sporește șansele de a rămâne însărcinată dar, în același timp, o pauză sexuală de 3-6 zile îniante de ovulație poate duce la creșterea calității spermei și, implicit, a șansei de apariție a unei sarcini.

Foto: 123rf.com

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!