Sari la conținut

Stai liniștită și o să rămâi însărcinată

Printre cele mai inutile și enervante sfaturi se numără și acesta care, pe un ton mieros, te îndeamnă să stai liniștită și nu va mai trebui să faci nimic altceva pentru a rămâne însărcinată.
 
De ce spun că este inutil?

 
În primul rând pentru că automat, cine îți spune asta te consideră agitată, nervoasă, neliniștită, nerăbdătoare și multe altele din același registru. Nimeni nu are dreptul să-ți pună această etichetă, nimeni nu știe mai bine că tine dacă ești agitată sau nu. Dacă cineva chiar vrea să știe aceste detalii despre tine, atunci să te întrebe.
 
În al doilea rând, chiar dacă să presupunem că această afirmație este adevărată, atunci ar trebui să-și dea seama că nu depinde de tine să te liniștești. Nu e ca și cum ai avea o viață agitată, plină de griji și de stres, însă dintr-o dată, imediat ce primești sfatul de mai sus o să-ți spui: “câtă dreptate ai! Cum de nu m-am gândit până acum la asta. Din acest moment, o să stau liniștită. Nu îmi mai fac griji, nu mă mai supăr, nu mă mai stresez!”

Pe bune?! Cine a mai pomenit așa ceva? Dacă ești stresat și neliniștit ai nevoie de mult mai mult decât un sfat de la un “atotcunoscator”.
 
De ce spun că este enervant?

(...)

Citeşte mai mult pe meseriadeparinte.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!