Sari la conținut

7 obiceiuri sanatoase in sarcina

Acum ca ai ramas insarcinata, nu trebuie sa te panichezi ca te poti imbolnavi oricand si sa te retragi intr-un glob de sticla. Sarcina este o perioada normala si frumoasa din viata femeii si trebuie sa o gusti din plin. Tot ce ai de facut este sa urmezi cateva reguli de viata sanatoasa.

Din moment ce ceea ce intra in organismul tau este crucial, este important sa mananci sanatos chiar inainte sa ramai insarcinata. Iata ce poti face sa ai un super start in sarcina.

1. Fara pesticide

Un studiu 2012 a constatat ca expunerea la pesticide a reprezentat acelasi risc in timpul sarcinii ca si fumatul: greutate mai mica la nastere si travaliu prematur. Femeile din studiu nu au lucrat in camp, cu pesticide. Ele au fost pur si simplu expuse la pesticide, prin mediul lor de zi cu zi, la fel ca majoritatea dintre noi.

Potrivit EWG (Environmental Working Grou) un mar obisnuit poate contine 56 tipuri diferite de pesticide. Cum poti sa reduci aceasta expunere? Cumparand mere din fata portilor taranilor. Nu trebuie sa iesi prea mult din oras, in 15 minute sigur vei gasi o poarta la care te asteapta un scaunel cu un cos cu mere.

2. Ai grija la carne si produse lactate

Fii foarte atenta cand vine vorba de produse lactate si carne. Din pacate, chiar daca sunt provenite din surse organice, nu te poti proteja de unele substante chimice toxice, cum ar fi dioxina, care se gaseste in carne. Aceste substante se acumuleaza in grasimile animale, sunt transferate in corpurile noastre atunci cand mancam carne si pot fi transmise copiilor nostri atunci cand suntem insarcinate. Incearca sa mananci in timpul sarcinii mai multa fasole si cereale integrale si mai putina carne - poate o data sau de doua ori pe luna. Taie, de asemenea, din grasimea carnii inainte sa o gatesti.

3. Alege cu atentie pestele

Cei mai multi pesti de mare contin mercur, un produs secundar neurotoxic al productiei de carbune. Cel mai infricosator lucru despre mercur - pe langa faptul ca dauneaza creierului si sistemului nervos central - este faptul ca se acumuleaza, ceea ce inseamna ca ramane in organism si poate fi transmis copiilor prin sarcina sau alaptare.

Expunerea fatului la mercur a fost legata de un IQ mai mic si alte efecte negative asupra creierului in curs de dezvoltare.

4. Bea apa

Cele mai multe femei gravide au tot timpul senzatia de sete. Si exista un motiv pentru asta: copilul are si el nevoie de apa! Dar spune pas apei imbuteliate in sticle de plastic deoarece atunci cand aceste sticle se incalzesc, se pot infiltra produse chimice din plastic in apa.

Din acest punct de vedere este mai bine sa bei apa de la robinet. Studiile arata insa ca exista multi poluanti si in apa de la robinet. Dar din fericire, cei mai multi sunt usor de filtrat cu un filtru special de apa.

5. Scapa de teflon

Dupa ce te-ai hotarat sa cumperi alimente sanatoase, continua si cu un mod sanatos de gatit. Renunta la tigaile non-aderente, deoarece atunci cand o astfel de tigaie se incalzeste la temperaturi ridicate, elimina anumite substante toxice care pot duce la hipertensiune arteriala in timpul sarcinii, printre altele. Bazeaza-te pe tigai de otel inoxidabil, fier sau cupru.

Citeste si de ce sa nu mananci fructe si legume in sarcina. 

6. Mananca mai des si mai putin

Incearca sa nu intri in panica atunci cand ti se face foame. Foamea in sarcina este diferita de foamea obisnuita. Mai intai de toate, este destul de mult o foame constanta. Nu trebuie sa mananci incontinuu, ci este de ajuns sa iti potolesti senzatia de foame cu fructe sau cu un pumn de nuci.

7. Fa miscare!

De la yoga prenatala la inot si la mersul pe jos, principalul lucru este sa pui sangele si inima in miscare si sa aduci putina energie suplimentara in organism.

Exercitiile regulate te ajuta si sa iti schimbi modul in care privesti kilogramele in plus din sarcina. Vei fi mai relaxata si iti vei aprecia corpul care se modifica si se adapteaza noii fiinte din interiorul lui. 

 

Sursa foto: hepta.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!