Sari la conținut

8 lucruri mai putin cunoscute despre gemeni

Cand ai un copil este fantastic. Inchipuie-ti ca ai doi ca el. Asta da cadou! Si, in plus, natura a lucrat in asa fel incat tot soiul de legaturi misterioase se intampla intre gemeni. Sa va spunem cateva dintre ele:

1. Se poate intampla ca gemenii sa aiba tati diferiti daca in aceeasi perioada au fost fecundate doua ovule de catre doi barbati diferiti. Asta chiar ca ar fi o surpriza!

2. In medie, gemenii au la nastere 2,5 kg si nu 3,5 kg. Asta se intampla datorita faptului ca foarte adesea gemenii vin pe lume inainte de 40 de saptamani de sarcina.

3. In 18% din cazuri, daca un geaman foloseste mai ales mana dreapta, atunci celalalt foloseste mai ales mana stanga

4. O veste buna pentru mame: chiar daca vi se pare acum ca sunteti atat de epuizate incat nu o sa mai prindeti seara, sa stiti ca veti trece bine peste ea, dar si peste urmatoarele. Multe, foarte multe: conform statisticilor, mamele de gemeni au tendinta de a fi mai longevive.

5. Gemenii isi creaza propriul limbaj: aproape 40% dintre perechile de gemeni dezvolta un limbaj propriu pentru a comunica unii cu altii, un limbaj pe care nimeni altcineva nu il intelege.

6. Si o veste uimitoare pentru iubitorii de lactate. Conform unui studiu, daca ai tendinta de a manca multe lactate, atunci sansele de a avea gemeni cresc de 5 ori fata de femeile care nu mananca lactate deloc. Asa ca, ai grija ce mananci in viitor!

7. Daca nu stii cum sa-i deosebesti pe doi gemeni, atunci uita-te la buric. Motivul este destul de simplu - sansele sunt foarte mari ca fiecare sa arate diferit, intrucat ele sunt urmarea taieturilor facute de un doctor, deci unice. 

8. Un alt studiu ne arata ceva si mai special: gemenii interactioneaza unul cu altul inca din burtica. Si sa nu credeti ca asteapta sa se faca mari si sa nu mai aiba loc ca sa aiba ceva sa-si comunice. Nu, interactiunea are loc inca din saptamana 14.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter
  Life.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

  Evenimente Bucureşti