Sari la conținut

A ales să nască sub apă, în curtea casei, sub cerul înstelat. Fotografii impresionante

Vezi gGalerie foto

Mamele din lumea întreagă știu cât este de uimitor să dai viață. Iar dacă vorbim despre nașterile naturile, cu siguranță fiecare om din lumea aceasta a auzit că, oricât de mare ar fi durerea, în momentul în care îți ții puiul în brațe uiți de tot: nu există împlinire mai mare pe acest pământ!

Când Gini Rotherberg, o femeie din Texas, a ales să își fotografieze ce-a de-a doua naștere naturală, nu s-a gândit nicio secundă că imaginile cu ea vor circula în lumea întreagă. În fond, ce putea fi atât de spectaculos cu nașterea ei? Toate mamele au născut, nu? Ei bine, ieșit din comun a fost faptul că Gini a ales să nască natural, dar sub apă. Și nu în orice loc, ci în curtea casei ei. Și pentru a da și mai multă emoție evenimentului, soarta a făcut ca sorocul să îi vină în mijlocul nopții. Ce a rezultat? O naștere spectaculoasă, în liniștea nopții, sub cerul înstelat.

„Când soția mi-s spus să angajăm un fotograf profesionist, care să îi imortalizeze nașterea, m-am întrebat de ce naiba ar vrea cineva să țină mintă astfel de momente. Eu rămăsesm cu imaginea nașterii naturale din spital, care a fost de-a dreptul traumatizantă. Nu m-am gândit nicio secundă că nașterea în sine ar putea ascunde atât de mult calm și frumusețe”, a povestit soțul lui Gini, care a ținut-o de mână în timpul nașterii.

Deși nașterea naturală reprezintă o opțiune tot mai viabilă pentru foarte multe femei, datorită faptului că este mai puțin dureroasă, se derulează mai repede și este mai relaxantă pentru mama, are și incoveniențele ei: unii specialiști spun că presupune un risc mărit în ceea ce privește apariția infecțiilor, din cauza deschiderii anusului, provocată de mișcările de travaliului.  În orice caz, părerea noastră este că fiecare mod de a naște are avantaje și dezavantaje și că fiecare viitoare mamă ar trebuie să ia decizia în funcție de dorințele ei și de recomandările specialistului.

Sursa

Credit: Callynth Photography

 

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!