Sari la conținut

Alergatul in timpul sarcinii

Alergatul nu este printre primele optiuni de exercitii ale unei femei gravide si este bine ca este asa.

Deocamdata nu exista dovezi ca alergatul moderat cauzeaza pierderea prematura a sarcinii. Dar doctorul tau cunoaste cel mai bine circumstantele sarcinii, de aceea el este cel mai in masura sa-ti spuna daca alergatul in cazul tau este nociv sau nu. 

In timpul sarcinii ar trebui sa fii capabila sa faci ce ai facut si inainte de a deveni gravida atata timp cat acest lucru nu implica riscuri pentru fat. Daca obisnuiai sa alergi poti continua, in cazul in care ai aprobarea doctorului. Daca inainte de sarcina nu alergai insa nu exista niciun motiv pentru care exercitiile tale sa constea in alergat. Exista altele mult mai potrivite in sarcina si vom reveni la ele ulterior.

Daca alergi tine cont de urmatoarele cerinte: trebuie sa ramai bine hidratata tot timpul, sa nu faci excese si sa ai o dieta adaptata efortului, care sa includa suficiente glucide. Cele care fac eforturi fizic mare sunt expuse riscului de hipoglicemie, iar lipsa glucozei poate inhiba cresterea si dezvoltarea copilului.

Un alt inconvenient atunci cand alergi este faptul ca articultiile sunt mult mai relaxate, asa ca iti vei solicita tare genunchii si gleznele. In plus, se schimba centrul de greutate al corpului, ceea ce te predispune la multe impiedicari. Ai mare grija sa nu cazi si sa expui abdomenul lovirilor. Catre trimestrul trei este posibil, chiar daca esti un alergator antrenat sa gasesti alergatul mult prea obositor si sa alegi sa te plimbi mai alert. Asculta-ti corpul atunci cand iti spune sa nu il mai soliciti.

 

Care sunt cele mai sigure optiuni in timpul sarcinii

Exercitiile de aerobic, care nu vor fi insa efectuate in modul clasic, cu care esti obisnuita, ci adaptat sarcinii. 

Unele grupuri musculare vor avea nevoie de o atentie speciala in timpul celui de-al doilea trimestru de sarcina pentru a preveni disconfortul si problemele pe termen lung ale posturii corpului. E bine sa incerci exercitii pentru muschii spatelui si flexorii soldului. De asemenea, fii sigura ca folosesti si iti intaresti muschii superiori ai toracelui.

Catre sfarsitul trimestrului trei de sarcina exercitiile se vor concentra mai ales pe nastere, de la masaj perineal, la exercitii care tintesc in mod special muschii pelvisului.

 

Pentru a vedea exemple concrete de exercitii poti citi articolele

Exercitii acasa pentru gravide

Exercitii pentru sani

Exercitii care te pregatesc de nastere

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!