Sari la conținut

Cele 5 tipuri de oboseală întâlnite la proaspăta mămică

Cele 5 tipuri de oboseală întâlnite la proaspăta mămică

Creșterea unui nou-născut este minunat de plăcută, dar este și o muncă neîncetată și epuizantă. Odată cu mult înainte de a avea copii, am auzit un tată ce spunea că a fost obosit timp de opt ani și credeam că probabil exagerează. Cinci ani mai târziu, am înțeles despre ce vorbește. Acum sper doar că există o lumină la capătul tunelului în următorii trei ani sau cam asa ceva. Dacă ești mamă, probabil te simți obosită. Dar, în funcție de locul în care te afli în călătoria parentală, oboseala vine în moduri diferite.

Iată cele 5 tipuri de oboseală întâlnite la proaspăta mămică:


Primul trimestru de oboseală

Nu este deloc ușor sau plăcut să fii obosit. Toată lumea asociază primele luni de sarcină cu oboseala de dimineață, dar pentru mine, problemele reale din acele săptămâni existau între orele 08:00 si 20:00 când trebuia să rezist fără să adorm din picioare. Nu te simți confortabil, te simți amețit și epuizat.


Al doilea trimestru de oboseală


Aceasta este singura dată în călătoria voastră maternă când veți avea energie. Utilizați-o cu înțelepciune.

Al treilea trimestru de oboseală

S-ar putea să nu vă simțiți ca și cum ați fi deja sub influența sedativelor, dar energia pe care ați avut-o acum câteva săptămâni a dispărut. Este nevoie de un efort colosal de a te mișca atunci când stai în picioare sau când te așezi. Odată ce vă ridicați, puteți rămâne în mișcare pentru un timp, dar în cele din urmă efortul de a vă mișca cu bebelușul în burtă își va face prezența asupra corpului vostru. În aceste momente, veți avea nevoie să întrerupeți activitățile casnice și să vă relaxați.

Oboseala în momentul din care apare nou-născutul
Dacă vrei vreodată să torturezi pe cineva, trezește-l la fiecare douăzeci de minute în fiecare noapte, timp de o săptămână. Crezi că nu vei face niciodată așa ceva? Ghici ce, ai făcut-o deja pentru bebelușul tau.

Primele 6 luni de oboseală după naștere

În acest moment, toată lumea presupune că te-ai recuperat de la naștere. Dar tu nu crezi asta, pentru că bebelușul tău s-a trezit de 37 de ori noaptea trecută și luna de miere a copilului s-a terminat, așa că acum trebuie să te descurci și cu activitățile zilnice, cum ar fi treburile casnice și pregătirea meselor. Dacă le spui prietenilor tăi fără copii că bebelușul s-a trezit noaptea de nenumărate ori, ei vor începe să se gândească mai serios dacă sunt pregătiți să aibă un copil.

Copilul începe să doarmă noaptea

În cele din urmă, se întâmplă. Copilul începe să doarmă noaptea și totuși, încă ești epuizată. De ce? Probabil pentru că te-ai trezit la ora 04:00 noaptea trecută întrebându-te de ce copilul nu e treaz și dacă ar trebui să îl verifici. În cele din urmă, vă veți obișnui să dormiți noaptea (sau cea mai mare parte a acesteia), însă îngrijirea unui copil în timpul zilei este oricum obositoare.

Este posibil să nu vă mai simțiți niciodată odihnite. Este adevărat că învățați să funcționați și cu mai puține ore de somn, însă iubirea pentru copilul vostru nu se compară cu nimic în lume și veți fi gata oricând să renunțați la orele de somn pentru el.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!