Sari la conținut

Cele 7 lucruri pe care trebuie să le faci în sarcină, pentru a avea un copil sănătos

Când vine vorba de bunăstarea copilului, orice mamă ar face tot ce îi stă în putință pentru a avea un copil sănătos. Cu toate acestea, sunt multe lucruri care pot avea un impact pozitiv, dar și negativ asupra sănătății copilului, în timpul sarcinii. De aceea, trebuie să fii prudentă cu obiceiurile pe care le adopți, pentru că ele pot avea un impact pe termen lung asupra copilului.

Iată despre ce este vorba:

Nu te suprasolicita, deoarece poți afecta dezvoltarea bebelușului

Creierul bebelușului este primul organ care începe să se formeze, în uter. Și, deși stresul pe termen scurt nu va avea impact asupra copilului mai târziu, stresul pe termen lung ar putea provoca o serie de efecte adverse. Copiii sunt mai predispuși să dezvolte tulburări hiperactive cu deficit de atenție (ADHD) și chiar depresie în adolescență. Dacă viitoarea mamă se confruntă cu cu un nivel mare de stres, creierul bebelușului nu se va dezvolta la potențialul său maxim, ceea ce poate crea un efect advers pe termen lung asupra memoriei și învățării.

► Citește și: Bebelușii pot plânge în pântece. Mit sau adevăr

Nu mânca carne crudă și fructe de mare, deoarece bebelușul ar putea contracta listerioză

Nerespectarea diferitelor varietăți de alimente, mai ales după a patra lună de sarcină, poate afecta bebelușul. Ar trebui să ai grijă când vine vorba de unele alimente care îți pot face ție, cât și bebelușului, mai mult rău decât bine.

Carnea crudă și fructele de mare cresc riscul de otrăvire alimentară care poate provoca complicații de sănătate la copii, precum probleme cu inima și rinichii, infecții ale creierului, travaliu prematur și chiar avort spontan. De asemenea, dacă consumi pește crud sau o cantitate prea mare de pește, este posibil să îți expui bebelușul la niveluri ridicate de mercur, ceea ce poate duce la probleme de vedere, probleme de auz și leziuni ale creierului.

► Citește și: Pot mânca femeile gravidele fructe de mare și pește?

Expune-ți burtica la soare, astfel încât bebelușul să-și ia cantitatea de vitamina D3, pentru oase sănătoase

În luna 6 de sarcină, bebelușul deja își poate deschide ochii, în uter. Deși nu pot vedea clar, este recomandat să îți expui burtica la soare, deoarece el poate vedea lumina. Cu toate acestea, trebuie să fii atentă, deoarece prea multă căldură poate fi dăunătoare. De aceea, timpul cel mai potrivit pentru expunerea la lumina soarelui este înainte de ora 10 dimineața sau după ora 15:00.

Include în rutina ta și exerciții fizice ușoare. Ele pot spori memoria copilului

Exercițiile fizice în timpul sarcinii pot avea o mulțime de beneficii pentru sănătatea ta, cât și pentru sănătatea bebelușului tău. A rămâne activă în timpul sarcinii crește neuronii din creierul bebelușului, care sunt responsabili pentru memorie și învățare. De asemenea, copiii ale căror mame au avut o rutină de fitness în timpul sarcinii sunt predispuși de a avea abilități motorii mai bune decât copiii ale căror mame nu au făcut exerciții fizice în timpul sarcinii.

Masează-ți burtica. Acest lucru poate avea un impact asupra fericirii copilului tău

Masarea burticii în timpul primului trimestru poate reduce stările de greața de dimineață. Acest lucru este important deoarece lipsa unei legături emoționale între bebeluș și mamă poate duce la probleme de sănătate mentală și fericire generală redusă în copilărie și perioada adultă.

► Citește și: 10 cele mai ciudate mituri despre sarcină

Nu-ți expune bebelușul la zgomote puternice, deoarece acest lucru poate duce la o greutate mică la naștere a bebelușului

Bebelușilor aflați în burtică le place să asculte muzică. Acest lucru poate crește nivelul de serotonină, dar nu ar trebui să menții un nivel ridicat al muzicii. Expunerea burticii la zgomote puternice poate afecta dezvoltarea bebelușului și chiar îi poate afecta auzul.

Nu folosi sauna sau cada cu hidromasaj, deoarece îți poate crește temperatura corporală

În timp ce stai în saună sau într-o cadă cu hidromasaj, ar putea părea o modalitate bună de relaxare, dar acest lucru poate fi foarte dăunător pentru tine și pentru bebelușul tău. Utilizarea uneia dintre acestea poate crește șansele unui avort spontan.

► Citește și: 6 greşeli alimentare pe care fiecare femeie trebuie să le evite, în perioada sarcinii

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!