Sari la conținut

Rezumat pentru viitoarele mămici: Probleme frecvente în sarcină

Sarcina nu înseamnă numai creştere în greutate şi mult mai multe vizite la medic decât erai obişnuită să faci. Ea vine şi cu o seamă de schimbări ale modului în care funcţionează organismul. Le trecem în revistă pe cele mai des întâlnite dintre ele.

Greţurile

În primele 14 săptămâni de sarcină foarte multe femei se plâng de greaţă şi senzaţia de vomă. Deşi se numesc greţuri de dimineaţă, ele pot să ţină de fapt toată ziua, chiar dacă dimineaţa sunt mai intense. Nu se ştie exact care este cauza lor, este posibil să fie vorba despre schimbările hormonale şi despre o sensibilitate mai mare la mirosuri.. Citeşte aici ce poţi face pentru a le reduce.

Urinarea frecventă

Urinarea frecventă este printre primele semne ale unei sarcini. Ea este cauzată de schimbările hormonale care fac sângele să circule mai repede şi astfel rinichii lucrează mai mult. 

►Citește și La ce să te aștepți în primul trimestru de sarcină

Scurgeri vaginale

Ele există şi înaintea sarcinii, de o formă lăptoasă şi fără miros. Odată cu sarcina se vor înmulţi, datorită creşterii producţiei de estrogen.

Balonare, gaze

Ambele te vor deranja în timpul sarcinii întrucât sistemul digestiv se relaxează, lucrează mai greu. Motiv pentru care nici nu sunt recomandate mesele cu cantităţi mari de alimente.

Constiparea

Constipaţia este printre cele mai întâlnite simptome ale sarcinii. După cum v-am spus, sistemul digestiv nu mai lucrează ca înainte. Citeşte aici ce poţi face pentru a uşura acest simptom.

►Citește și Sarcina pe săptămâni și corespondentul în luni (TABEL)

Salivarea în exces

Se poate întâmpla să salivezi mult mai mult decât erai obişnuită. Mai ales dacă treci prin perioade de greaţă. 

Hemoroizii

Hemoroizii sunt vase de sânge care se umflă în zona anusului şi devin foarte dureroase, putând şi să sângereze, mai ales când mergi la toaletă. Foarte multe femei fac hemoroizi prima oară în viaţa lor atunci când devin însărcinate.

Edema, picioare şi mâini umflate

În timpul sarcinii corpul reţine mai multă apă, aşa că este destul de normal să observi că eşti mai umflată decât de obicei. Cu toate acestea este bine să urmăreşti cât de tare se umflă extremităţile întrucât, uneori, acesta este un semn care anunţa preeclampsia.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!