Sari la conținut

Cum alegi numele copilului tau

Alegerea numelui este o decizie importanta, care trebuie bine chibzuita. In fond copilul tau o sa-l poatre toata viata lui. Poate ca numele lui o sa ramana in istoria lumii. Alegerea numelui copilului tau este o treaba serioasa.

Interesant este ca numele pe care il dai copilului tau reflecta in cea mai mare masura personalitatea parintilor. Copilul nu poate spune nimic, nu poate decide, nu poate fi intrebat si nici nu se stie ce fel de caracteristici are personalitatea lui, pentru a alege un nume care sa fie compatibil. Dar, pe masura ce copilul creste, numele il reprezinta in foarte mare masura. Poate parea nedrept, poate parea superficial, dar oamenii trag concluzii doar in baza numelui unei persoane. A fost testat, probat si dovedit cu liste intregi de CV-uri si cu modul in care acestea au fost triate doar in baza numelui. Numele transmite un mesaj, chiar inainte de contactul direct. Iar acestea este doar unul din motivele pentru care alegerea numelui trebuie sa se faca cu mult, cu foarte mult discernamant de catre parinti.

Exista tendinta, in randul persoanelor care au cucerit  o anume celebritate sa dea nume neobisnuite copiilor lor, dar in acest caz numele copilului o sa reflecte exclusiv personalitatea parintelui.

Numele vechi, cu rezonanta si greutate sunt o tendinta, in prezent. Se poate spune ca sunt "la moda". In trecut exista regula ca nou-nascutii sa poarte numele strabunicilor. Riscul este acelea de a da peste combinatii bizare, a caror ciudatenie sa creasca impreuna cu copilul.

Exista parinti care viseaza la "numele unic" motiv pentru care fie inventeaza nume, fie creaza nume adaugand litere, intr-o noua ortografie pentru numele copilului. De exemplu Anais, Anna, Allina. Schimbarea ortografiei, schimba si energia numelui, iar riscul de a cadea in ridicol este foarte mare.

Cele mai bune nume, cele cu adevarat puternice sunt cele care au in spate o istorie personala. O poveste. "Pe fiul meu il cheama Matei, pentru ca asa il chema pe baiatul de care m-am indragosti prima data" sau "Il cheama Nicolae, pentru ca asa am promis ca se va numi copilul meu daca o sa am un baiat". Chiar daca nu par nume sclipitoare, aceste nume sunt cele cu adevarat puternice, sunt numele care ajung sa reflecte personalitatea celui care il poarta. Numele bunicilor sunt, iar o buna sursa de inspiratie. Numele unisex trebuie si ele alese cu grija, pentru daca uneori este bine ca identitatea sexuala sa ramana ascunsa, uneori este util ca aceasta sa fie clar exprimata prin nume.

Deseori oamenii uita, atunci cand dau nume copilului lor ca acestea trebuie sa fie intr-o minima armonie cu numele de familie, detaliu care face din combinatia nume-prenume un tot, esential pentru a contura ceea ce se numeste un nume puternic, scrie yahoo shine.

Despre numele copiilor o sa mai vorbim, intr-un articol viitor. Subiectul este interesant, util si necesar.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!