Sari la conținut

De ce sunt nucile şi migdalele recomandate în timpul sarcinii?

Femeile însărcinate care mănâncă în mod regulat nuci şi alune, dar şi alte fructe uscate uleioase reduc considerabil riscul viitorului copil de a face astm şi diferite forme de alergii.

Un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Harvard a analizat dieta din timpul sarcinii mai mult de 60.000 de femei şi uletrior a analizat starea generală de sănătate a copiilor lor. Scopul a fost acela de a stabili o legătură între consumul de unt de alune, alune, nuci şi alte seminţe în cursul sarcinii şi beneficiile pe care acestea le aduc sănătăţii copilului. Studiul a dovedit că în comparaţie cu copiii ale căror mame nu au mâncat unt de alune şi nuci în timpul sarcinii, copiii mamelor care au mâncat seminţe şi alte fructe uleioase cel puţin o dată pe săptămână, au un risc cu 21 la sută mai mic de a face alergii şi astm până la vârsta de 18 luni.

Studiul a constatat o legătură clară între consumul acestor fructe uscate, consierate a avea un factor alergen ridicat şi starea de sănătate a copilului.

Se pare că toate alimentele care au potenţial alergen, şi care sunt consumate de femeie în timpul sarcinii au capacitatea de dezvolta o anume rezistență la potenţialul alergen, care se menţine după naştere şi de care copilul beneficiază. În plus nucile, alunele, untul de alune, migdalele şi alte seminţe sunt o foarte bună sursă de vitamina E şi zinc, care împreună pot creşte rezistenta ţesutului pulmonar al copilului şi funcţia sistemului imunitar.
 



►Citește și Cele mai bune 10 surse de proteine

Medicii recomandă femeilor să se abţină de la consumul de nuci şi alune, dacă rudele de gradul I au alergii severe la aceste alimente, pentru că există riscul ca viitorul copil să dezvolte reacţii alergice grave. În cazul în care nu există acest risc consumul de migdale şi alte fructe cu coaja lemnoasă, trebuie incluse în dieta femeilor gravide.

Sursa: babyzone.com

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!