Sari la conținut

În ce măsură afectează consumul de alcool al tatălui sarcina mamei

Un nou studiu a descoperit că alcoolul și consumul de alcool al tatălui în timpul sarcinii partenerei poate afecta viitoarea mamă. Este deja un fapt cunoscut că alcoolul și sarcina nu au împreună niciun beneficiu.

Femeilor li se spune constant că nicio cantitate de alcool în timpul sarcinii nu este considerată „sigură” și trebuie evitată cu orice preț. Cu toate acestea, taților li se spune frecvent că nu există niciun motiv de îngrijorare dacă ei consumă alcool în timp ce mămica este însărcinată, deoarece nu ei sunt cei care poartă în pântece copilul.

Potrivit Medical Xpress, un nou studiu a constatat că alcoolul consumat de tată în timpul sarcinii mamei o afectează pe aceasta.

Studiul a fost realizat analizând consumul de alcool la peste 14.000 de femei și partenerii lor, înainte și în timpul sarcinii. Cercetătorii au analizat peste 21.000 de sarcini între anii 2009 și 2018.

► Citește și: Cele 7 lucruri pe care trebuie să le faci în sarcină, pentru a avea un copil sănătos

Care sunt rezultatele studiului?

Studiul a constatat că în 86% dintre sarcini, mamele au raportat că au consumat alcool înainte de a rămâne însărcinate, iar 4,5% dintre ele au consumat alcool în timpul sarcinii.

Într-un sfert dintre sarcini, femeile au raportat că au încetat să mai consume alcool odată ce au aflat că sunt însărcinate, așa că există încă șansa ca fătul să fi fost expus la alcool în primele etape ale sarcinii.

Când au analizat consumul de alcool înainte de sarcină, cercetătorii au descoperit că există o legătură puternică între parteneri și obiceiurile lor de a consuma alcool.

Alcoolul consumat în timpul sarcinii a fost, de asemenea, legat de consumul de alcool al partenerului, iar acest lucru i-a determinat pe cercetători să afirme că cea mai bună modalitate de a proteja fătul este ca ambii parteneri să se abțină de la alcool pe toată durata sarcinii.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!