Sari la conținut

Ce alimente trebuie sa evit in timpul sarcinii?

Ce alimente trebuie sa evit in timpul sarcinii?

Răspunsuri
exista o lista cu alimente interzise. in principal carnea cruda, ouale crude si branzeturile cu mucegai.
lista completa o gasesti aici: http://www.suntgravida.ro/sarcina/in-timpul-sarcinii/ce-nu-trebuie-sa-mananci-cand-este-insarcinata-2223
Oua crude, carne cruda sau afumata, fruscte de mare, ficat sau pate, ananas, papaya, alcool.
Branzeturile moi, precum feta, branza de capra, Brie, Camembert sau Roquefort fabricate din lapte nepasteurizat iti pot introduce in organism o bacterie numita Listeria, ce poate provoca un avort, nasterea prematura si chiar moartea fatului. Simptomele infectiei bacteriene pot aparea intre 2 si 30 de zile de la consumarea alimentelor contaminate.
Chiar daca iti place sa savurezi cate un filet mignon fraged si suculent, este momentul sa renunti la acest deliciu daca esti insarcinata. Carnea cruda sau insuficient gatita iti poate transmite parazitul toxoplasma, precum si o varietate de bacterii periculoase de care micutul tau nu are nevoie. Ia o pauza de noua luni de la sushi daca se afla pe lista preparatelor tale preferate. In ciuda proteinelor pe care le contine, pestele sushi, fiind crud, poate fi purtator de paraziti si bacterii. Toate fructele de mare pe care le consumi trebuie sa fie bine rumenite.
Cand faci prajituri, ai putea fi tentata sa gusti putin din aluatul necopt. Mare greseala, caci acesta contine oua crude, un mediu propice pentru dezvoltarea Salmonellei. Din acelasi motiv, evita si prajitura Tiramisu, maioneza facuta in casa si sosurile pentru salata.
Sucul stors proaspat in restaurante, baruri sau alte locatii ambulante ar putea fi nepasteurizat si prin urmare nu te protejeaza de bacterii agresive precum Salmonella sau E.coli.
Bibanul de mare, merlinul albastru, pestele spada, pestele pion rosu si tonul sunt pesti care contin concentratii foarte mari de mercur, metal ce poate afecta semnificativ dezvoltarea fatului. Somonul, pisica de mare si tonul la conserva sunt cele mai potrivite alegeri pentru femeile gravide. Viitoarele mamici ar trebui sa renunte la alimentele usor perisabile precum mezelurile sau cremvurstii. In caz de necesitate, incalzirea lor prealabila pana devin aburinde este foarte necesara.
Nu s-a dovedit existenta unei legaturi intre predispozitia catre avort si cofeina, insa medicii te sfatuiesc sa limitezi consumul cat poti de mult, intrucat poate afecta echilibrul sistemului nervos al copilului. Mancarea pastrata in ambalaje si caserole din plastic se poate contamina cu bacterii care se multiplica datorita caldurii. Consuma alimente si bauturi pastrate si depozitate in recipiente din portelan, ceramica, metal sau sticla.
Scoicile crude sunt una din cauzele principale ale imbolnavirii cu paraziti si bacterii de origine marina. Le poti consuma insa daca ai grija sa le gatesti suficient, pana cand cochiliile se deschid. Cele care raman inchise trebuie sa ajunga la gunoi. Poftele si preferintele alimentare din timpul sarcinii se datoreaza variatiilor hormonale care modifica perceptiile gustative ale femeii insarcinate- uneori si femeile aflate in perioada menstruatiei au unele pofte.
Branzeturi interzise in sarcina: brie, camembert, chèvre (o varietate de branza de capra), danish blue, gorgonzola, roquefort. Listeria este o bacterie care poate afecta dezvoltarea embrionului. Infectarea cu listeria poate duce la o boala numita listerioza. Chiar daca listerioza este o boala destul de usor de suportat pentru tine, aceasta poate cauza probleme grave de sanatate copilului tau, in unele cazuri se poate intampla chiar si avortul spontan, nasterea prematura sau moartea copilului nou-nascut.
In timpul sarcinii, trebuie evitate anumite tipuri de branzeturi, care pot dezvolta bacterii precum listeria* (aceasta bacterie poate afecta copilul inca nenascut). Branzeturile fine-maturate, cu mucegai, cum ar fi: brie, camembert si chevre (o varietate de branza de capra) trebuie evitate in perioada sarcinii. Chiar daca aceste branzeturi sunt pasteurizate, se recomanda evitarea lor. Interdictia se datoreaza faptului ca aceste varietati de branzeturi sunt mai umede si mai putin acide decat alte tipuri, ceea ce se traduce printr-un mediu perfect de dezvoltare pentru bacteria listeria*.
Trimite răspunsul la întrebare
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!


ego.ro

caloria.ro

zooland.ro