Sari la conținut

Sexul in timpul sarcinii nu aduce prejudicii fatului

Femeile insarcinate au o dilema, pe care nu indraznesc nici sa o recunoasca, nici sa o exprime foarte clar. Pe de o parte apetitul sexual creste, pe de alta sunt presate de ideea ca sexul in timpul sarcinii poate aduce prejudicii fatului.

Noi studii ale cercetatorilor canadieni si americani fac lumina si aduc in raspunsul la aceste dileme pentru femeile insarcinate. In cursul sarcinii femeile pot face sex fara grija. Cu un singur amendament: contraindicatiile explicite ale medicului si risc major de avort in primul trimestru de sarcina. Prudenta este recomandata in schimb mamelor care asteapta gemeni, dar chiar si in aceste cazuri nu au fost identificate probe concrete care sa demonstreze existenta unor riscuri majore.

Pentru restul gravidelor, acestea nu trebuie sa fie ingrijorate ca ar putea deranja copilul in timpul unui episod erotic pasional cu partenerul lor.

Mai mult, oamenii de stiinta sunt convinsi ca sexul pe durata gravidiei este absolut benefic - nici vorba de contraindicatii pana in ultimile saptamani de sarcina. O partida de sex produce endofile si calmeaza tensiunile nervoase ceea ce este mai mult decat pozitiv atat pentru mama cat si pentru fat. In plus viata sexuala din timpul sarcini consolideaza relatia intre parteneri.

"A face sex este perfect normal in lunile de sarcina, iar gravidele fara probleme deosebite pot fi linistite si s epot bucura de viata lor intima pana in ziua in care nasc", sustine unul din medicii care a coordonat acest studiu in cadrul departamentului de Obstetrica al Spitalului Sinai din New York.

Afla mai multe despre viata sexuala in cursul sarcinii aici si aici.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!