Sari la conținut

Top cele mai urate nume

Dupa ce am vorbit atat de mult despre numele frumoase, pe care dorim sa le dam copiilor nostri, fie pentru ca sunt rare, fie tocmai pentru ca ne suna familair si corect, sa ne intoarcem un pic asupra numelor pe care le uram. 

In general, sunt multiple motive pentru care ti-ai putea uri numele: este prea lung, suna arhaic, suna regional, suna modest, poate fi asociat usor cu rime rautacioase, suna pretentios, are o incarcatura negativa, este prea comun, este greu de pronuntat, nimeni nu reuseste sa il scrie corect sau sa si-l aminteasca. 

Este imposibil sa spunem daca viitorii nostri copii isi vor ura sau iubi numele. A-ti uri un nume, de obicei cel de-al doilea, care este mai putin utilizat, este mai frecvent decat ne inchipuim. O mare parte dintre noi alegem sa nu ne demascam niciodata toate numele, chiar cand este vorba despre acte oficiale. Ba chiar sa le schimbam cu totul, dupa mecanismul - de maine incep liceul si am hotarat ca ma cheama Andrei, nu Constantin.

Numele pe care le uram se schimba si ele odata cu moda. Ceea ce pe vremea bunicilor era foarte frumos, acum poate provoca hohote de ras. De exemplu e greu sa spui cum te cheama daca ti s-a intamplat sa fii numit Chirita sau Varlam. Ca sa nu mai spun de Spirache sau Voichita. Cel mai simplu ca sa nu gresesti este sa alegi dintre numele care sunt vechi, fiind cu noi de mai multe secole. Sunt sanse mari ca ele sa se pastreze in aceasta forma printre preferinte si in viitor. Sau, daca alegi nume rare, sa mai intrebi in jur sa vezi cum le suna. 

Si, nu in ultimul rand, uita-te si pe lista de mai jos, cu nume de care cei din jur se plang cel mai des ca le urasc. E posibil ca in viitor sa revina in favoarea publicului, dar la fel de rational este si sa te astepti ca viitorul copil sa aiba probleme cu el. 

Fete

AglaiaAngelicaBarbaraCaliopeClementina,

DincutaDespinaDidinaDomnicaDragomira

EliodoraErnestinaEufrosinaEvanghelinaFilofteiaFloricaFlorentina

GarofitaGenovevaIonelaIosefina

LacramioaraLeonoraLeontina, Lenuta, Luminita, Lucica, 

MaricicaMinodoraParaschivaPuica,  Petronela

SevastitaSperantaValericaVasilicaVirginia

 

Baieti

Adam, AladinAlecuAmadeusAmbrozieAngel, Agaton

BarbuBrutusChiril, CostelCornelCulai

DiodorEftimieGavrilGigel, Grigorut, IeremiaIliutaInocentiuIulicaLisandru

MacarieManeaMarcelMartianMaximMinaMirelMitica

NaeNatalieNeculaiNeluNichifor

OdiseuPompiliuRafaelSamoilaSpiridonVasileViorelZaharia

 

Voi ce anume ati mai adauga la lista?

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

Caloria.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!