Sari la conținut

Trucuri pentru alaptat

Indiferent daca nasti prin cezariana sau natural, la primul copil alaptatul este o mica incercare. Este nevoie de rabdare, ajutor din partea medicului si multa incredere in tine. Dar bucuria si satisfactia reusitei este imensa si justifica efortul.

Iata cateva sfaturi care fac tot procesul mai usor.
 

Asigurate ca bebeluslul apuca corect mamelornul. Este marele secret. Daca o face corect scapi de riscul de a face rani si totul o sa mearga uns.

Experimenteaza diferite pozitii de alaptare. Copilul se va simti comod in orice pozitie, asa ca cea care trebuie sa stea comod si sa se simta confortabil esti tu. Stai rezemata, foloseste perne, stai cu picioarele ridicate. Daca iti este comod, stai culcata. Oricum schimba pozitia si gaseste-o pe cea ideala.

Rutina este esentiala. Copilul intelege foarte repede ce are de facut si-si vede de treaba lui. Alapeaza la cerere pentru asta stimuleaza si mentine secretia lactata. Se realizeaza un echilibru perfect (in circa doua saptamani) intre secretia de lapte si nevoile copilului. Daca respecti rutina si alaptezi la cerere nu vei avea nici o senzatie neplacuta, nu o sa fie nevoie sa te mulgi si nu o sa fie nevoie sa-ti stimulezi secretia lactata cu ceaiuri sau alte metode. Ceaiul de anason este ideal. E bun la gust, sustine secretia lactata si calmeaza colicile copilului.

Foloseste tampoane pentru sani intre mesele copilului, nu te spala exagerat (un dus pe zi este suficient), nu-ti schimba sapunul si deodorantul (bebe simte si te poate refuza). Foloseste bustiere de bumbac solide si comode. Bumbacul lasa pielea sa respire si nu ai probleme cu iritatia mameloanelor.

Alapteaza alternativ cu ambi sani. Incepe cu unul pana cand il goleste si treci neaparat la al doilea. Urmatoarea masa incepe cu ultimul san de la masa precedenta. Regula asta este extrem de utila.

Foloseste pompe de san numai la nevoie, dar nu face din folosirea acesteia un obicei. Foloseste tetine foarte bune, exact pe masura varstei copilului. Copilul nu trebuie sa suga mai usor din biberon decat o face la sanul tau. Mai greu da, dar mai usor, niciodata. Nu-i da niciodata doua mese succesive din biberon atata vreme cat copilul este alimentat exclusiv la san.

Afla mai multe aici, aici si aici.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!