Sari la conținut

4 din 5 părinți cred că a deveni părinte a fost cel mai bun lucru care li s-a întâmplat vreodată

Patru din cinci părinți (84% dintre ei) cred că a deveni părinte a fost cel mai bun lucru care li s-a întâmplat vreodată, spune un nou studiu.

Cu toate acestea, două treimi dintre părinții chestionați au spus că a deveni părinte le-a afectat sănătatea mintală, spunând că perioada cea mai dificilă pentru ei a fost înainte ca micuțul lor să împlinească 3 ani.

Mai mult de o treime dintre părinți (35%) au spus că nu au avut sprijin din partea familiei în ceea ce privește creșterea și îngrijirea copilului.

Restul părinților au spus că au avut sprijin și resurse din partea familiei în primele șase luni de la nașterea bebelușului.

Kam Thandi, șeful Liniei de asistență NSPCC - Societatea Națională pentru Prevenirea Violenței față de Copii, a declarat: „Calitatea de părinte poate arăta diferit pentru fiecare părinte în parte. Fie că ți-ai învățat comportamentele parentale de la generațiile anterioare, fie că ți-ai format propriul stil parental individual, ajutorul familiei este deosebit de important.

Și asta pentru că este la fel de important să ai grijă de propria ta sănătate mintală, precum și de bunăstarea copilului tău.”

Părinții consideră că răbdarea este cel mai important atribut pe care trebuie să îl aibă orice părinte, urmată de afecțiune, dar și de capacitatea de a fi pregătit în orice moment pentru lucrurile care pot apărea din senin.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!