Sari la conținut

4 fraze prin care îți poți exprima dragostea față de copilul tău

Dragostea pe care o simți pentru copilul tău este incomparabilă și, cu siguranță, nu există nicio urmă de îndoială pentru acest lucru. Dincolo de acest sentiment, este foarte important să îi transmiți asta copilului tău. Micuții trebuie să crească știind că sunt iubiți și apreciați de către părinți, deoarece acest lucru îi ajută să-și construiască încrederea și stima de sine.

Ce fraze îi poți spune copilului, pentru a-ți exprima dragostea pe care o simți față de el?

"Viața mea este mai frumoasă de când te-am născut pe tine"

Copilului îi va face întotdeauna plăcere să asculte povești despre perioada în care se afla la tine în burtică sau povești de la naștere. Va fi entuziasmat când îi vei povesti despre prima dată când te-a strigat "mama".

"Îmi place să petrec timpul cu tine"

Nu există nicio îndoială că o mamă trebuie să aibă grijă de copilul ei, să-l hrănească, să-l îngrijească sau să-l ducă la școală. Cu toate acestea, este important ca micuțul să știe că, dincolo de toate aceste obligații, îți place cu adevărat să petreci timp cu el.

"Sunt mândră de tine"

Pentru cei mici, părerea părinților lor este extrem de importantă, deoarece ei sunt principalul lor punct de referință. De aceea, atunci când ei fac o greșeală, se pot simți rușinați sau vinovați pentru că nu au îndeplinit așteptările părinților lor.

Spune-i copilului tău că ești mândru de el. Spune-i acest lucru și atunci când eșuează, pentru că va aprecia că îi prețuiești efortul și că ești mândră de el, indiferent de rezultat.

"Voi fi întotdeauna alături de tine"

Mai devreme sau mai târziu, copilul tău va crește și va deveni din ce în ce mai independent. Totuși, spune-i că își va găsi întotdeauna casa și refugiul în tine și, indiferent de vârsta lui sau de câte greșeli ar face, vei fi mereu alături de el atunci când va avea nevoie de tine.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!