Sari la conținut

5 lecții pe care le-am învățat de la bunicii mei și care m-au ajutat să devin un părinte mai bun

Am fost un copil tare norocos pentru că cea mai mare parte a copilăriei mele mi-am petrecut-o la bunici. Nimic pe lumea aceasta nu se compară cu dragostea pe care bunicii o au pentru nepoții lor.

Mai presus de toate momentele petrecute alături de bunicii mei, am știut să le ascult vorbele și am învățat multe lucruri de la ei. Exemplul lor m-a ajutat să realizez că este important să ai o viață lungă, pentru a te bucura de tot ce îți oferă viața, iar viața îți oferă cel mai frumos dar: acela de a deveni părinte și, ulterior, bunic.

Multe dintre lecțiile pe care le-am învățat de la bunicii mei mi-au influențat aspectele vieții mele. Iată 5 lecții pe care le-am învățat de la bunicii mei și care mi-au modelat viața:

Să știi când e necesar să fii curajos

Bunicii mei m-au învățat că drumul către necunoscut necesită mult curaj. Uneori, în viață trebuie să ne depășim limitele și să fim curajoși. Să riscăm totul pentru familia noastră. Când mă gândesc la cele mai grele lucruri pe care le-am făcut, compar provocările vieții mele cu greutățile și condițiile cu care s-au confruntat bunicii mei. Mă gândesc la tot curajul pe care l-au avut pentru a depăși frica lor și de a găsi o modalitate de a merge mai departe, în ciuda obstacolelor. Ei m-au inspirat să fac același lucru, ca și părinte.

Nu-ți pierde niciodată dragostea pentru joacă

Bunicii mei nu m-au învățat doar să fiu curajoasă, ci m-au învățat și cum să-mi păstrez sufletul de copil. Bunicul meu obișnuia să se joace mai tot timpul cu mine, în ciuda vârstei lui. Acum fac și eu același lucru cu prichindeii mei.

Tratează timpul petrecut în familie ca pe un ritual

Petrecerea timpului în familie cu bunicii mei a fost tratat ca un ritual săptămânal. Era o tradiție pentru mine și verișorii mei să ne adunăm în casa bunicilor în fiecare duminică, să povestim și să mâncăm împreună. Acest lucru ne-a ținut familia aproape.

Căsătoria este un parteneriat

Căsătoria nu este doar un ideal romantic, ci este mai mult de atât. Ea este un parteneriat supus testelor de-a lungul vieții.

Poveștile tale sunt moștenirea ta

Bunicii mei obișnuiau să povestească aceleași lucruri mereu. Prin poveștile lor am aflat despre viața lor dinainte de a deveni părinți. Poveștile lor despre putere, curaj și realizări au fost o sursă de mândrie pe care am reușit să o transmit mai departe copiilor mei.

Pe tine ce te-au învățat bunicii tăi? Ce valori ai primit de la ei?

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!