Sari la conținut

5 minciuni pe care le-am crezut despre tranziția dintre “mama care stă acasă cu copilul” și „mama care lucrează”

Când am aflat că sunt însărcinată, mi-am dat seama că vreau să iau o pauză de la cariera mea și să stau acasă, pentru a mă ocupa de creșterea copilului. La 18 luni după ce am născut primul copil, am primit-o în familie pe cea de-a doua fetiță, ceea ce a făcut ca perioada concediului maternal să se prelungească.

Când fetițele au crescut și mi-am dat seama că trebuie și vreau să mă întorc la serviciu, m-am gândit să-mi caut un loc de muncă. Pe măsură ce am început căutările, am realizat că trecerea de la o mamă care a fost în concediu maternal la o mamă care lucrează este mult mai dificilă decât aș fi crezut.

Iată ce idei preconcepute am avut și care s-au dovedit a fi minciuni:

Reîntoarcerea la serviciu se va întâmpla rapid

Cu un CV solid, ani de experiență profesională și multe studii, m-am gândit că reîntoarcerea la serviciu se va întâmpla rapid, dar nu a fost așa. Am avut nevoie de timp și răbdare pentru a-mi găsi un nou loc de muncă potrivit pentru mine.

Credeam că va fi vorba despre ceea ce știu să fac, nu despre relații și pe cine trebuie să cunosc

Am petrecut multe ore căutând locuri de muncă și mergând la interviuri. Cele mai bune oportunități s-au dovedit a fi relațiile profesionale dintre oameni și despre cunoștințele pe care le avem fiecare dintre noi.

Credeam că fetițele mele se vor simți neglijate

În calitate de mamă care stă acasă și își crește copiii, singura mea responsabilitate era să am grijă de fetițele mele. Mi-am petrecut zilele oferindu-le timpul și energia mea, simțind că asta trebuie să fac. Am vrut să fiu tot timpul lângă copiii mei și am dorit să nu se simtă niciodată neglijați. Odată ce am început să lucrez, nu am mai petrecut la fel de mult timp cu ei și am simțit că îi neglijez, dar copiii mei nu erau de aceeași părere cu mine. Ei erau bucuroși că petrec mai mult timp cu tatăl lor.

Echilibrul dintre viața profesională și viața personală este realizabil

M-am gândit că voi crea perfect echilibrul dintre viața profesională și viața personală atunci când m-am reîntors la serviciu. Acest lucru s-a dovedit a fi aproape imposibil. Fie aveam mult de lucru și mă simțeam copleșită că nu reușesc că petrec mai mult timp cu copiii mei, fie îmi petreceam suficient timp cu familia, dar nu reușeam să-mi termin treburile de la serviciu.

Reîntoarcerea la serviciu merită din punct de vedere financiar

Unul dintre principalele motive pentru care am vrut să mă întorc la serviciu a fost să câștig bani în plus pentru a contribui la cheltuielile familiei. Cu toate acestea, mi-am dat seama rapid că suma pe care trebuia să o plătesc pentru îngrijirea copiilor era mult mai mare decât salariul meu. Pentru familia noastră, a fi mamă care stă acasă cu copiii era mai eficient din punct de vedere economic, decât să plătesc pentru îngrijirea copiilor.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!