Sari la conținut

5 motive să iubești Barcelona, dar și 3 minusuri mari.

Barcelona este, fără doar și poate, unul dintre cele mai frumoase orașe ale lumii. Nu doar din punctul meu de vedere, fiindcă îl veți găsi în toate topurile făcute vreodată, despre locuri pe care nu trebuie să le ratați în această viață. Îmi place și mie foarte mult, așa că vă dau 5 motive pentru care merită să-i faceți o vizită. BONUS! Și câteva motive care umbresc pe ici, pe colo, tot ce are frumos, plus experiența neplăcută de a fi jefuiți chiar de către un român.

Prima dată am fost în Barcelona în urmă cu 9 ani. Pe scurt, a fost dragoste la prima vedere. Începând de la oameni, la arhitectură, la curățenia de pe străzi, la vibe-ul relaxat care se simțea în aer. Pur și simplu mi s-a părut un oraș ireal de frumos și am promis că voi reveni de fiecare dată când voi avea ocazia. Prima vizită în oraș a fost cu job-ul, așa că voiam să-l văd și mai pe îndelete, în calitate de turist cu acte în regulă.

A doua oară când am ajuns în Barcelona a fost în urmă cu 6 ani, chiar alături de Ana. Eram la începutul relației și ne-am dorit să petrecem Crăciunul acolo.

► Citește și Cu copiii la Barcelona – ce să vezi, unde să stai şi să mănânci – mic ghid pentru părinţi

Am profitat de faptul că aveam două prietene care se mutaseră în oraș și ne-am luat biletele de avion. Și a doua oară mi-a plăcut la fel de mult.
Am vizitat Barcelona de 3 ori în 9 ani. Prima dată mi-a plăcut la nebunie. A doua oară, la fel. A treia oară…

Recent, la 6 ani distanță de prima noastră călătorie la Barcelona, în preajma aniversării a 6 ani de relație, am mers din nou în acest oraș hipnotizant. Pe lângă faptul că aniversam relația, s-a legat și de ziua de naștere a unei prietene, așa că am combinat cele două evenimente cu succes.

Așadar, la a treia mea vizită în Barcelona, care sunt concluziile cu care am revenit acasă? Îmi place la fel de mult ca în primele dăți, doar că de data aceasta au intervenit și câteva minusuri. Unul dintre ele este întâlnirea neplăcută cu un conațional, care ne-a jefuit pe plajă. Din fericire, nu a fost cea mai norocoasă zi a lui.

Ca să încep într-o notă pozitivă, vă spun cu mâna pe inimă că Barcelona este un oraș vibrant, a cărui energie este fantastică. Pur și simplu nu este de ratat în excursiile voastre viitoare și vă dau 5 motive pentru care spun acest lucru:

1 – Arhitectura

Clădirile din Barcelona sunt absolut spectaculoase. De la blocuri, la muzee, la instituții publice sau opere ale lui Gaudi, precum originala biserică Sagrada Familia, totul are un aer extrem de spectaculos. Vintage-ul se îmbină cu modernul într-un fel pe care de puține ori l-am văzut în vizitele noastre. E vechi, dar și nou, e interesant, e complicat, e îndrăzneț, e altfel. Din acest punct de vedere, Barcelona nu vă va dezamăgi niciodată.

(...)

Citește mai mult pe daddycool.eu

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!