Sari la conținut

Mami, nu te neglija! Ce poți face pentru look-ul tău

Toate femeile după ce sunt mame devin mai neatente la îngrijirea personală. Sunt atât de multe lucruri de făcut încât statul la cosmetică şi mersul la cumpărături de haine chiar nu mai au loc pe listă. Şi asta se vede imediat.

Situația este de înţeles, dar poate că ţi-ai dori din când în când să revii la atitudinea dinainte, mult mai atentă la modul în care arăţi. Nu te lasa înfrântă de faptul că nu ai timp. Sunt câteva lucruri pe care le-ai putea face.

Găseşte o modalitate de a face duş în linişte

Chiar şi dacă înseamnă că te trezeşti la ora 4 noaptea ca să faci duş, fă-o. Fără nicio discuţie. Starea ta de spirit va fi mult mai bună. Deşi poate găseşti o soluţie mai umană, cum ar fi să stea cineva cu bebeluşul o jumătate de oră, ca să îţi faci duş relaxată.

Acceptă-ţi noul corp

Şi dacă slăbeşti după naştere, şi marea majoritate ajung după un an la greutatea pe care o aveau înainte de sarcină, asta nu înseamnă că ai corpul la fel ca înainte. Acceptă că ai burta mai bombata şi şoldurile mai late şi învaţă să te îmbraci pentru noul corp. Poţi arăta extrem de bine dacă nu te mai chinui să te vezi ca înainte. 

►Citește și Mami, ai grijă de tenul tău! Demachiază-te corect

Fiecare anotimp cu uniforma sa

Te înţeleg perfect că nu ai timp să faci combinaţii de haine, să probezi şi să alegi fel de fel de ţinute. Aşa că alege o ţinută pe sezon, este mai simplu aşa. Vara porţi rochiţe lejere până la genunchi, toamna eşti în blugi, un tricou şi o geacă, iarna îţi pui cizme, un plover larg şi pantaloni pe picior. Ştii ce îţi vine bine, porţi asta şi ai terminat cu acest stres. 

Renunţa la haine care nu îţi mai trebuiesc

Desigur că le-ai iubit cândva, dar nu are rost să le mai păstrezi dacă nu mai mergi la atâtea petreceri sau dacă nu mai intenţionezi să lucrezi într-un birou. Ca să nu mai spun de cele păstrate pentru că „poate vei slăbi cândva”. Fă curăţenie în dulap, îmbrăţişează noua situaţie.

Găseşte magazinele potrivite

Înainte poate că aveai timp să petreci o zi întreagă ca să intri în toată magazinele, să vezi peste ce mai dai. Acum însă timpul este preţios. Aşa că mergi mereu la sigur. Alege un magazin de unde ştii că ai cumpărat cel mai des, pentru că hainele de acolo îţi plac. Şi rămâi la el. 

Nu te simţi vinovată

Nu te simţi vinovată pentru că îţi acorzi timp, nu te simţi vinovată pentru că dai bani pentru tine. Ştiu, tentaţia este mare să renunţi la tine pentru a avea copilul mai mult. Însă nu este nevoie. Copilul are nevoie de o mamă relaxată, zâmbitoare. Ceea ce include şi spălată şi îmbrăcată frumos.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!