Sari la conținut

Ce trebuie sa inteleaga copiii din sarbatoarea Craciunului

Vezi gGalerie foto

La auzul cuvantului Craciun copiii se gandesc la cadouri si dulciuri, la bradul impodobit si vacanta de iarna.  Copiii ar trebui sa invete mai mult din adevarata semnificatie a Craciunului, dincolo de confortul material. Craciunul este o sarbatoare a dragostei, a puritatii, a generozitatii si a sperantei in viitor.

Ce trebuie sa inteleaga copiii din sarbatoarea Craciunului

1. Sensul iubirii

Nu exista nici o alta ocazie mai buna decat Craciunul pentru a ii invata pe copii ca dragostea nu inseamna doar dulciuri si daruri, ci si dovezi de dragoste neconditionata, pentru toti cei din jur. Copiii trebuia sa stie ca gesturile mici sunt cele care conteaza, ca darurile facute de mana sunt cele mai valoroasa, ca ideea de a darui este mai importanta decat valoarea darului.

Incurajeaza-l sa daruiasca si ajuta-l sa inteleaga bucuria pe care o aduce gestul de a darui, care trebuie sa fie mai mare decat placerea de a primi.

2. Credinta

Credinta este mai mult decat credinta in divinitate. Credinta inseamna increderea in suprematia binelui si a frumoasului. Invata-i pe copii ca rugacinuea nu este doar o cerere adresata divinitatii, ci o cale prin care iti exprimi speranta si increderea in puterile tale de a merge mai departe.

Craciunul inseamna traditii. Invata-l sa le repecte, ajuta-l sa le inteleaga sensul. Traditiile si credinta sunt cele doua fete care fac din sarbatoarea Craciunului una care leaga generatiile unele de altele si calea prin care cele bune se dau si se duc mai departe.

3. Recunostinta

Recunostinta este o alta virtute pe care copilul o poate intelege de Craciun. Gestul simplu de a pune lapte si biscuiti sub brad pentru renii lui Mos Craciun sunt o cale prin care il inveti pe copil sa multumeasca pentru ceea ce primeste. Spune-le si invata-i sa fie recunoscatori pentru tot ceea ce au, sa accepte cu bucurie egala si darurile scumpe si cele mici si sa inteleaga ca in spatele fiecarui dar este un... spiridus care a muncit, pentru facerea lui.

Invata-l sa multumeasca si sa aprecieze lucrurile din jurul lui.

4. Comuniunea

Craciunul este o mare sarbatoare a familiei si a comuniunii. Stai impreuna cu copilul tau de Sarbataori, implica-l in toate pregatirile, complotati impreuna pentru a face bucurii celor din jurul vostru.

5. A imparti

Fericirea de Craciunvine din bucuria de a da si de a impartasi cu altii sarbatoarea. Incurajeaza-l pe cel mic sa se bucure de prezenta bunicilor, a rudelor, sa inteleaga care este sensul fericirii si ca cele mai marti bucurii vin de la cei apropiati si de la familie.

Citeste si:

Mos Craciun si copilul tau
De ce e bine sa creada in Mos Craciun?

 

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!