Sari la conținut

Cele mai importante valori pe care le învață copiii, de Crăciun

Valorile sunt fundamentale pentru ca cei mici să crească într-un mod sănătos, echilibrat și să se bucure de o viață fericită. Pentru a realiza acest lucru, părinții trebuie să-și educe copiii din punct de vedere social și civic încă de la o vârstă foarte fragedă. Acest tip de educație poate fi oferit, în special, în perioada Crăciunului.

Așadar, profită de perioada sărbătorilor de iarnă și transmite-i copilului cele mai importante valori. Despre ce valori este vorba:

Recunoștință

De Crăciun, este important să-l înveți pe micuțul tău să mulțumească pentru cadourile pe care le primește, să fie recunoscător pentru că se poate bucura de o masă plină de bunătăți, că este sănătos etc. Copilul trebuie să învețe să fie recunoscător, să prețuiască tot ceea ce are și să se simtă privilegiat pentru asta.

Solidaritate

Solidaritatea constă în a acționa altruist și în beneficiul celorlalți. Solidaritatea este una dintre valorile care pot fi transmise copiilor în aceasta perioadă a anului. Copiii trebuie să fie conștienți de faptul că nu toate familiile au atâtea resurse ca ale lor, așa că trebuie învățați să împartă ceea ce au cu persoanele defavorizate, donând alimente, jucării, haine etc.

Pace

Crăciunul este perioada de pace și armonie. Este perioada ideală de a sărbători și de a fi împreună cu familia, evitând conflictele și argumentele inutile.

Dragoste

Dragostea este una dintre cele mai importante valori pe care Crăciunul o oferă copiilor. În preajma Crăciunului, oamenii tind să fie mai sociabili, mai veseli, mai prietenoși, mai amabili și mai afectuoși.

Sursa foto
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!