Sari la conținut

Cum să planifici o ieşire de weekend cu prichindeii

Vara, mai ales dacă locuieşti într-un oraş, nu prea îţi vine să stai pe loc în weekend. Căldură este mare, toate parcurile sunt aglomerate şi poluarea se simte mult mai pregnant. Aşa că îţi vine instant ideea de a pleca de acasă.

În sine, nu este deloc un gând rău. Doar că poate deveni destul de obositor, mai ales dacă o faci mai multe weekenduri la rând. Uite câteva strategii care vor uşura deplasările atunci când ai copii.

Nu pleca şi nu te întoarce odată cu toată lumea

Ai planificat să pleci vineri un pic mai devreme de a serviciu în ideea că prinzi mai liber? Ei bine, te-ai înşelat. Este un plan foarte isteţ pe care toată lumea l-a avut. Vinerea pe la orele 15-16 şoselele nu prea sunt de circulat. Mult mai relaxant pentru tine ar fi să pleci seara, pe la 21. Ai timp să îţi faci bagajul în tihnă, copiii vor dormi în mașină liniştiţi şi cu burţile pline după masa de seară.

Şi pentru întoarcere este bine să te gândeşti la o altă alternativă decât cea pe care o alege toată lumea, ca să fie în jur de ora 18 acasă.

Nu pleca departe

Îţi este pofta de ceva inedit şi visezi la călătorii ceva mai lungi? Mai bine rezişti tentaţiei. Poate că este plăcut să călătoreşti mult, însă nu când ai copii în maşină. Nu alege destinaţii care sunt la o distanţă mai mare de 3 ore. De fapt fii cât se poate de creativă şi alege locuri apropiate de tine. Fac pariu că, deşi ai stat cu anii în Bucureşti, nu ai petrecut până acum o noapte la Cernica, de exemplu.

Un somn cât mai confortabil

Ce poate să facă o zi oricât de frumoasă îngrozitoare? Un copil căruia nu îi convine nimic şi urlă din orice. Iar în 99% din cazurile în care copiii sunt aşa de vină este faptul că sunt obosiţi. Aşa ca somnul copiilor este sfânt. Fă orice trebuie să faci, de la aducerea paturicii favorite până la alegerea unui program mai plictisitor pentru ca ei să se poată odihni.

Un plan pe zi

Sigur, în timpul liber ai vrea să faci cât mai multe lucruri: plimbări cu bicicleta în pădure, grătar, o vizită la un monument istoric, o trecere în revistă a locurilor de joacă din apropiere şi tot aşa. Nu te întinde însă prea mult pentru că nu vei apuca să te bucuri de ceea ce trăieşti, fiind mai mereu pe fugă. Alege un lucru, două din toate acestea şi pe restul lasă-le pentru o altă ocazie. 

Toată lumea trebuie să se simtă bine

Este şi weekendul tău, nu uita de asta. Şi tu ai nevoie de relaxare ca să îţi umpli bateriile pentru o nouă săptămână. Aşa că nu îţi dă singura de lucru – nu cicăli copiii pentru că nu au făcut cine ştie ce, nu te dă peste cap ca să ai mâncare super sănătoasă şi nici nu te întrista pentru că aţi terminat ziua fără baia tradiţională. Bucură-te de libertate şi lasă-i şi pe ei să se bucure. 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!