Sari la conținut

Curiozități care ne demonstrează – corpul femeilor este uimitor!

Unele dintre cele mai fascinante lucruri pe care le poate face corpul femeii este purtarea unui copil în pântec și aducerea lui pe lume. Dar nu este doar atât: dacă studiezi îndeaproape trupul feminin, afli ce ne face pe noi, sexul frumos, atât de speciale din punct de vedere anatomic!

Trupul femeii se transformă radical în timpul nașterii – Când te gândești că un omușor de 3-4 kilograme trebuie să iasă din tine pe cale naturală... ți se pare imposibi! Cu toate acestea, prin exeperiența aceasta au trecut femeile dintotdeaua, deci... se poate! Cum?! E simplu: corpul se schimbă radical, în timpul nașterii, iar una dintre cele mai drastice modificări este legată de dimensiunea cervixului – care se mărește considerabil. În timpul travaliului, cervixul trebuie să ajungă la un diametru de 10 cm – la momentul primei împingeri – pentru ca mai apoi să crească și mai mult, astfel încât să poată ieși capul bebelușului. Greu chiar și de imaginat, nu?

► Citește și 10 curiozităţi despre sarcină. Ce face bebeluşul, în burtică

Femeile sunt mai rezistente la durere – Nu degeabea se spune că, dacă bărbații ar fi trebui să nască, lumea s-ar fi oprit de mult. Studiile arată că femeile sunt mai rezistente la durere pentru că, în ciuda faptului că au în organism mai mulți receptori ai durerii, datorită estrogenului se blochează procesele inflamatorii. Mai mult, datorită structurii creierului, ele uită mai ușor durerile prin care au trecut anterior, spre deosebire de bărbați, care sunt mai stresați și mai hipersensibili atunci când își amintesc de durerile pe care le-au experimentat.

Femeile au anduranță mai mare a mușchilor – Studiile au arătat că femeile pot face cu până la 75  % mai multe exerciții pentru a crește nivelul de stamină, comparativ cu bărbații. Iar asta se datoreză hormonilor – estrogenul face ca mușchii femeilor să fie mai rezistenți la oboseală.

Femeile sunt experte la citirea expresiilor faciale – Încă de la naștere, femeile sunt capabile să citească fețele oamenilor, decodându-le perefect emoțiile și sentimentele. Datorită acestui fapt, ele sunt mai empatice și pot comunica mult mai ușor. Mai mult, femeile își amintesc foarte ușor trăsăturile facile.

Femeile trec prin perioada adolescenței de două ori – După ce că este greu de îndurat, o mai fac și de două ori în viață! Da, este vorba despre femei și perioada adolescenței, care nu se manifestă numai pe la 15 ani, ci și în perioada perimenopauzei, adică pe la 40 de ani. Pe la această vârstă, hormonii femeii parcă o iau razna, exact așa cum se întâmplă în perioada adolescenței.

Femeile au un sân mai mare și unul mai mic – Nicio femeie nu are sânii perfect egali, între ei. Deși diferența poate fi uneori insesizabilă, aceasta totuși există – fie că este vorba despre țesutul mamar, fie despre elasticitatea sânului. În orice caz, sânii niciunei femei nu sunt egali!

► Citește și 12 ciudățenii care se petrec în corpul graviduțelor. Hmm... curios!

Inima unei femei se mărește, în perioada sarcinii – Și nu, nu la modul figurat, ci la modul propriu. Nu ese ușor să porți în corpul tău un al om, nu? E nevoie de resurse!

Sursa

Sursa foto
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!