Sari la conținut

Dragă mamă divorțată, care urmează să-ți petreci Crăciunul singură, sunt alături de tine

Știu că nu aveai în plan să-ți petreci sărbătorile singură, să divorțezi și să împarți custodia copiilor. Știu că îți este greu și nu o să te mint că totul va fi ușor, dar tu știi cel mai bine că decizia pe care ai luat-o a fost una corectă. Felicitări pentru curaj!

Dimineața de Crăciun nu va fi la fel de caldă ca în anii trecuți, dar tu o poți face să fie magică. Fă-ți o cafea sau un ceai fierbinte, alege un film cu tematică de Crăciun și cuibărește-te pe canapea. Timpul petrecut doar cu tine trebuie să fie de calitate. Nu este nimeni mai important decât tine.
Indiferent cu cine alegi să-ți petreci timpul, trebuie să-ți găsești singură bucuria și magia sărbătorilor de iarnă.

Am câteva sfaturi pentru tine:

Nu sta singură în dimineața de Crăciun. Dacă nu poți petrece timp cu copiii în dimineața de Crăciun, găsește pe altcineva care să-ți țină companie.

Găsește o nouă rutină care să fie doar a ta. Nu trebuie să fie ceva extraordinar, ci să fie ceva care să-ți aducă bucurie. Poate să fie o sticlă specială de vin, o cină sau o rochie.

Găsește o nouă rutină cu copiii tăi. Poți improviza o petrecere sau să împachetați împreună cadouri. Alege o zi în care să inventați ceva unic, doar al vostru.

Amintește-ți că micuții tăi au propria lor experiență și Crăciunul în calitate de mamă divorțată nu este neapărat atât de groaznic pe cât te temi că ar putea fi. Singura preocupare a copiilor este dacă Moșul știe unde să livreze cadourile.

Cere ajutor dacă simți că ai nevoie de el. Găsește un terapeut care să te facă să treci peste perioada sărbătorilor de iarnă. Asigură-te că ai un spațiu sigur pentru a-ți exprima sentimentele și gândurile.

Dragă mamă care împodobești bradul de Crăciun singură, te văd și sunt alături de tine.
Dragă mamă care prăjiturești din zori singură, te văd și sunt alături de tine.
Dragă mamă care asculți colinde singură și îți savurezi cana de ceai fierbinte, te văd și sunt alături de tine.
Dragă mamă singură de Crăciun, tu ești cea mai importantă și fericirea ta ține doar de tine.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!