Sari la conținut

Imunizarea de primăvară! 8 alimente bogate în vitamina C

Vezi gGalerie foto

 Din cele mai vechi timpuri, primăvară înseamnă un nou început, iar organismul nostru are nevoie de un restart odată cu încălzirea vremii. Însă cum îți poți recupera tonusul după o iarnă cu temeperaturi scăzute, vânt, ger și o expunere limitată la soare? Cu o porție zdravănă de vitamina C.

Indicată în timpul iernii, vitamina C este extrem de importantă și pe parcursul primăverii, pentru că organismul nostru își revine după câteva luni în care frigul, vântul și intervalul scurt de expunere la lumină naturală și-au pus amprenta asupra metabolismului. Odată cu încăzirea vremii însă apar și... virușii. Așa că un aport suplimentar de vitamina C în alimentația noastră zilnică este absolut necesar.

Esenţială pentru organism în orice sezon, vitamina C este o substanţă antioxidantă fabuloasă. Nu tratează răceala şi gripa, dar poate contribui la prevenirea acestor afecţiuni, deoarece întăreşte sistemul imunitar. De asemenea, un consum regulat de vitamina C va ajuta părul să-şi recapete supleţea şi strălucirea, îţi va proteja pielea de efectul nociv al radicalilor liberi, va conferi pielii un aspect întinerit şi catifelat (deoarece favorizează producţia de colagen) şi nu în ultimul rând, te va scăpa de starea de oboseală.

Care este cea mai importantă sursă de vitamina C? Ca mulți dintre noi, poate crezi că... portocala. Deși o portocală medie are 69,7 mg vitamina C, sunt şi alte alimente care au un conţinut mai mare de vitamina C. Descoperă-le în galeria foto!

Sursa: health.com

Foto: 123rf.com; Pixabay.com

 

 

Galerie foto

  • Ardei iute
  • Broccoli
  • Ananas
  • Mango
  • Goji
  • Kale
  • Papaya
  • Kiwi
Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!