Sari la conținut

O scrisoare deschisă către șefii de pretutindeni: de ce este importantă angajarea unei mame

Dragi șefi și manageri de pretutindeni,

Este timpul să treceți peste prejudecăți și să angajați și mame în echipa voastră, care să dea randament pentru organizația în care lucrați. Mamele sunt candidatele ideale pentru posturile pe care le aveți disponibile și credeți-ne că sunt angajate grozave!

De ce judecăm ambiția unei femei care trebuie să plece la ora 16:00 de la serviciu, pentru a-și lua copilul de la gradiniță la ora 17:00? Sau de ce judecăm mamele care, ocazional, cer învoire o oră sau două pentru a-și duce copilul la medic? Nu asta fac și ceilalți angajați? Doar că ei nu merg cu copilul la medic, ci își rezolvă alte treburi personale.

Programul flexibil nu înseamnă că mamele muncesc mai puțin sau că nu sunt conectate cu locul de muncă. Este vorba despre competență și productivitate. Mamele pot fi productive până la ora 16:00, pentru că știu să se organizeze mai bine decât restul persoanelor. Ele știu că timpul este limitat și își vor da toată silința să-și rezolve toate treburile, înainte să plece acasă.

De asemenea, mai există și mitul conform căruia un candidat cu un CV mai simplu este mai puțin calificat decât un candidat cu un CV mai stufos. Știm cât de costisitoare este îngrijirea unui copil, iar unii ar putea să o numească de-a dreptul innacesibilă. Atunci când o mamă alege să nu meargă la serviciu și să-și îngrijrească copilul, această decizie nu are nicio legătură cu capacitățile ei.

Din păcate, angajatorii exclud adesea candidații cu CV-uri simple, considerând că astfel de persoane ar putea fi candidați fără experiență.

Așadar, de ce trebuie să angajați mame?

Companiile mari ajung la performanțe, dacă printre angajați se află și mame. Ele reprezintă o componentă importantă în construirea unei echipe diverse și ajută la rezolvarea situațiilor mai bine decât oricine. Maternitatea vine cu un set nou de abilități, precum:

Empatie - pentru că nu reprezintă doar o abilitate simplă, ci este și o competență vitală de conducere. Creșterea copiilor înseamnă empatie și înțelegerea sentimentelor.

Imaginează-ți un angajat care poate să anticipeze nevoile clienților. Mămicile gândesc întotdeauna înainte: schimbarea scutecelului, șervețele umede la îndemână, gustari și apă. Nu știi niciodată când cel mic are nevoie de ele, așa că e bine să te pregătești de dinainte.

O mamă nu are timp de pierdut. Ai văzut vreodată pe cineva mai productiv decât o mamă care trebuie să-și ia copilul de la grădiniță la ora 17:00? Își va da toată silința să-și termine sarcinile din ziua respectivă, pentru a ajunge să-și ia copilul de la grădiniță.

Data viitoare când aveți nevoie de angajați noi, luați în considerare și angajarea mamelor. Nu veți da greș cu alegerea făcută, ba din contră, veți avea de câștigat, iar productivitatea va fi sporită.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!