Sari la conținut

Panda Parenting, o nouă modalitate prin care îți poți crește și educa prichindelul

Maternitatea nu vine cu un manual de utilizare despre cum să-ți crești corect copilul. Ca mămici, este normal să mai și greșim, însă din experiențe învățăm și devenim cele mai bune mămici pentru prichindeii noștri.

Este important să ne creștem copiii evitând autoritarismul, dar să știm, totuși, să stabilim limite. Nu am vrea ca puii noștri să devină niște mici tirani, nu-i așa?

Există stiluri diferite de parenting și fiecare părinte alege stilul cu care se identifică cel mai bine. Unul dintre stilurile de parenting preferate de cei mai mulți dintre părinți este Panda Parenting, care a fost inițiat de Ester Wojcicki.

Ce presupune Panda Parenting?

Autoarea cărții How to Raise Successful People și profesor în Silicon Valley își folosește propria experiență pentru a-și dezvolta abordarea privind Panda Parenting. Ea își propune să trateze copiii ca și cum ar fi niște mici adulți, iar acest lucru le oferă micuților mai multă încredere în sine.

În natură, urșii panda își protejează puii până când simt că sunt gata ca ei să se descurce singuri și să aibă grijă de ei înșiși. Folosind analogia universului animal, ideea mamelor panda apare ca o formă de parenting care are ca punct de plecare încrederea în copil și în propriile lui abilități.

Este vorba despre crearea unui mix între iubirea necondiționată și stabilirea limitelor. Copiii au dreptul de a explora și de a testa ceea ce se întâmplă în jurul lor. Cu toate acestea, există anumite reguli pe care trebuie să le respecte pentru siguranța lor, dar și a celorlalți.

Panda Parenting presupune următoarele:

  • Încredere
  • Respect
  • Independență
  • Colaborare
  • Bunătate.

Cu aceste elemente cheie, părinții reușesc să-și educe copiii, susținându-le ideile și deciziile.

Desigur, Panda Parenting nu este o modalitate ușoară de a-ți crește copilul, dar este una extrem de sănătoasă și benefică, atât pentru tine, cât și pentru puiul tău.

Tu ai alege Panda Parenting pentru a-ți crește și educa puiul?

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!