Sari la conținut

Poţi avea o casă ordonată atunci când ai copii?

Cum vine vremea rea, când copiii petrec mai mult timp în casă, cum casa noastră arată din ce în ce mai plină de lucruri care par să nu îşi găsească un loc al lor. Ar fi o idee să le iei pe toate să le arunci la gunoi, dar copiii cu siguranţă nu vor acest lucru. Ei îşi vor toate lucrurile şi faptul că ajung să calce pe ele nu îi deranjează niciun pic.

Poţi avea o casă ordonată atunci când ai copii? Uite ce spune Marie Kondo, expert internaţional în organizare.

Primul pas este cel mai important. De unde să începi? Ei bine, este o ordine pe care ar fi bine să o respecţi: dulapurile cu haine, cărţile, actele, bucătăria. La final laşi toate lucrurile care au o valoare sentimentală.

La ce lucruri să renunţi? La lucrurile care nu îţi mai aduc bucurie. Le mulţumeşti că au fost în viaţa ta şi le dai mai departe, către o altă persoană care s-ar putea bucura de ele. Le poţi da la o cunoştinţă, le poţi vinde, le poţi dona.

Atunci când este vorba despre lucrurile copiilor ar trebui aceştia lăsaţi să ia deciziile finale. Ei ar trebui să păstreze doar obiectele care chiar le aduc bucurie. Acest lucru ar trebui să se aplice nu numai la jucării, ci şi la desene sau alte proiecte pe care le-au făcut.

Poţi să fii atât de organizat încât copiii să nu mai aibă chef să se joace, să fie creativi? Puţin probabil. Atunci când fiecare lucru este vizibil şi nu aruncat la grămadă, sunt şanse mai mari să se joace cu ele. Procesul de a căuta lucruri nu le place, aşa cum nu ne place nici nouă.

Ce câştigi din această organizare? În primul rând mai mult timp. Pentru că o foarte mare parte din timp ne-o petrecem căutând lucruri. Şi de asta îţi poţi da seama mai ales dimineaţa, când te pregăteşti să ieşi rapid din casă.

Lucrurile favorite trebuie ţinute la vedere. Ca să ai o casă aranjată nu înseamnă că trebuie să ai totul ascuns în cutii şi dulapuri. Copiii pot să aibă cărţi şi jucării favorite. Oricum, sunt numai câteva şi acestea îşi pot găsi locul la vedere, pe o măsuţă sau o etajeră.

De la ce vârstă poţi implica copiii în acest proiect? De la 3 ani de zile ei pot spune ce lucruri iubesc şi pot începe să înţeleagă că pot renunţa la celelalte pentru a merge la alţi copii care să le iubească la rândul lor.

Cum vi se par aceste idei? Credeţi că ar putea fi aplicate şi la voi acasă? Noi vom începe de săptămâna viitoare. Dacă vom rezolva, în timp, asta atunci curăţenia de Crăciun vă deveni floare la ureche.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!