Sari la conținut

Pregătirea copilului pentru școală este echivalentă cu o zi de muncă în plus, conform unui studiu

Am fi putut spune direct “Ți-am zis eu că așa e!”, dar iată că studiile ne confirmă acest lucru.
Pregătirea copilului pentru școală necesită multă răbdare, nervi întinși și câteva exerciții de respirație. Da, este o muncă grea și solicitantă!

Tadaaaam! Surpriză!

Asta înseamnă o zi în plus de muncă

Cercetările au descoperit că într-o săptămână petrecem echivalentul a unei zi întregi de muncă plătită pentru a-i pregăti pe copiii noștri pentru școală.
Așadar, dacă simți că e deja weekend vineri dimineață când ajungi la birou, trezește-te! Mai ai o zi de muncă până vine weekendul. Da, știu, te simți așa pentru că tocmai ce-ai petrecut încă o zi în plus săptămâna asta pentru a-ți pregăti copilul de școală.

Și nu este de mirare că suntem epuizați. Dar știm asta și conștientizăm. Fiecare părinte de pe planetă știe asta. Parentingul este despre a dărui.

Timp. Energie. Iubire. Îmbrățișări și pupici de noapte bună.

 ► Citește și: Copiii care își înțeleg și își gestionează emoțiile tind să se descurce mai bine la școală

Descoperirile studiului

Cercetările de ultimă generație efectuate de Kellogg au avut în vedere 2.000 de părinți cu copii școlari și au verificat volumul lor de muncă dintr-o săptămână.

S-a constat că, în general, părinții petreceau 10 ore bune în afară de orele petrecute la serviciu plus acasă cu treburile casnice.

Părinții au multe lucruri de spălat

Sondajul a menționat, de asemenea, și faptul că cei mici își murdăreau adesea uniforma în timp ce se pregăteau pentru orele de clasă de a doua zi. În calitate de mămică a unui școlar care poartă cămașă albă la uniformă, asta înseamnă multă energie și detergent.

Pentru a duce toate aceste treburi la bun sfârșit, un părinte ar trebui să se trezească la ora 6 dimineața.

► Citește și: Fraze pe care să i le spui copilului, când nu vrea să meargă la școală – inspirate din educația Montessori

Diminețile obișnuite nu se vor schimba

Deși studiul este ca și cum te-ai uita într-o oglindă pentru mămici și tătici care au copii școlari, asta nu înseamnă că schimbarea va fi una drastică.

Știu că ar trebui să pregătesc de seara mâncarea micuțului pentru prânz și să pregătesc uniforma, dar de obicei îmi ajut copilul cu ceea ce are nevoie.

Așa că diminețile nu se vor schimba, dar cel puțin pot menționa în mod sincer acest studiu când am fost întrebată de ce beau așa de multă cafea.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!