Sari la conținut

Tânără care suferă de alopecie redefinește frumusețea. Foto-portret inedite

Vezi gGalerie foto

Fiecare adolescentă visează să strălucească, la un moment dat,  în fața unui aparat de fotografiat. Dar pentru Madisyn Babcock, o adolescentă din Kansas diagnosticată cu alopecia, visul acesta a însemnat mult mai mult: posibilitatea de a redefini frumusețea, după ce problemele de sănătate au pus stăpânire pe ea după bunul plac.

Sau, altfel spus, ce poți să faci când viața îți oferă lămâi? Să ceri și un Martini! Exact asta a făcut Madisyn, tânăra care în urmă cu un an a fost diagosticată cu alopecia – afecțiune dermatologică inflamatorie care se manifestă prin căderea (temporară) a părului. După ce în toată aceast perioadă a căutat să își ascundă părul – sau, mai bine zis, lipsa lui – Madisyn a ales să se expună chiar în fața unui aparat de fotografiat. Și nu oricum, ci transformânu-și boala într-o adevărată artă. Tânăra s-a lăsat pe mâinile mamei ei, care a reușit să facă din scalpul tinerei o adevărată operă de artă.

“Iubesc ironia care s-a creat. E incredibil cum dintr-un cap pe care nu poate crește păr pot înflori niște flori superbe”, a declarat Madisyn, uimită de rezultat.

Adolescenta s-a lăsat apoi fotografiată de una dintre prietenele ei - Chelsea Taylor – o tânără artistă care obișnuia să îi facă fotografii lui Madisiyn înainte ca ea să sufere de această afecțiune.

“Am iubit starea de spirit a lui Madisyn din prima clipă în care am cunoscut-o. Să o văd trecând prin tot acest proces a însemnat o bucurie – atitudinea ei întotdeauna pozitivă, puterea de a vedea această situație ca pe o oporunitate de a redefini frumusețea și de a le arăta celorlalți ce înseamnă cu adevărat încrederea în sine. Toate acestea o fac să fie extraordinară”, a spus Chelsea Taylor despre Madisyn.

Madisyn a povestit pentru Babble că, desi i-a fost teamă să facă acest shooting, a vrut să le arate oamenilor că este normal să aibă temeri. “Important este, însă, ce facem cu aceste sentimente negative”.

Fotografiile au devenit virale, trasmițând un puternic mesaj de încredere în sine.

Dacă viața îți oferă lămâi, cere și Martini, nu?
 

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!