Sari la conținut

Viață de mamă: de ce durează 3 săptămâni ca să dai un telefon de 3 minute

Amânarea apelurilor telefonice este jocul preferat al mămicilor. Nu există niciun lucru pe această lume pe care o mămică să-l evite mai mult decât un apel telefonic.

Și pe bună dreptate, de ce să dai un telefon când există atâtea variante care înlocuiesc un apel? Mesaj text, email plus mesajele directe de pe platformele de socializare.

Și nu, nu e vorba că mămicile nu sunt sociabile sau că se tem să vorbească cu alți oameni, ci sunt doar extrem de ocupate.

Mămicile au zilnic parte de gălăgie

Comunicarea prin intermediul unui mesaj text sau email nu presupune să-i ceri copilului să se oprească din a vorbi sau să te scuzi persoanei cu care vorbești pentru haosul care te înconjoară. Apelurile telefonice necesită un nivel suplimentar de energie și planificare.

De cele mai multe ori, mămicile nu vorbesc la telefon pentru că acest lucru nu reprezintă o prioritate pentru ele

Probabil acesta este și motivul principal pentru care o mămică amână o convorbire telefonică. Când lista de sarcini a unei mămici are un kilometru întreg, ea trebuie să-și prioritizeze activitățile. În cele 3 minute de conversație telefonică, o mămică poate pregăti mâncarea bebelușului, îi poate schimba scutecelul sau poate pregăti rufele pentru spălat. Orice minut din viața unei mămici este de neprețuit și foarte bine calculat.

Viața mămicilor este atât de plină, încât apelurile telefonice neimportante nu sunt deloc necesare. Așadar, data viitoare când vrei să suni o mămică, ia în considerare să-i lași un mesaj. O să-ți răspundă ea imediat cum va avea puțin timp liber.

Ah, și nu uita: poate dura o zi, o săptămână, un an sau o viață, de ce nu?
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!