Sari la conținut

10 tipuri de alimente pe care le păstrăm în frigider, deși ar trebui să le păstrăm la temperatura camerei

Suntem atât de obișnuiți să păstrăm mâncarea în frigider, încât nu ne gândim dacă alimentele pe care le depozităm la temperaturi mici merită cu adevărat să stea la rece și nu la temperatura camerei.

Iată 10 alimente pe care le păstrăm în frigider, deși ele ar fi trebui păstrate la temperatura camerei:

Sosuri

Ketchup-ul, muștarul, oțetul balsamic, sosurile dulci-acrișoare, chiar și defăcute, se păstrează într-un dulap, la temperatura camerei, în bucătărie. Nu are rost să le ții la frigider. Adu-ți aminte de câte ori nu ai văzut sosurile pe mesele din restaurante.

Ciocolata

Nu depozita ciocolata în frigider, deoarece umezeala o poate albi. Acest lucru se întâmplă pentru că zahărul iese la suprafață.

Untul

Obișnuim să păstrăm produsele lactate la rece, deoarece se strică destul de rapid. Untul însă are în compoziția peste 80% grăsime, iar conținutul ridicat de grăsimi combinat cu conținutul scăzut de apă este combinația perfectă pentru a nu dezvolta bacterii. Prin urmare, untul poate sta la tempratura camerei timp de cel puțin câteva zile.

Pâinea și produsele de patiserie

Multe persoane depozitează pâinea în frigider, după deschiderea acesteia, pentru a-i prelungi valabilitatea, dar produsul își pierde din umiditate mai repede în mediul uscat al frigiderului.

Băuturile răcoritoare desfăcute

Sucurile și băuturile răcoritoare se păstrează la fel de bine și la temperatura camerei, după deschidere.

Salamul

Salamul este tipul de produs care are o valabilitate destul de mare, până la câteva luni. Așadar, nu este necesar să-l păstrezi în frigider. Cel mai bine se păstrează într-un loc răcoros și ventilat, la o temperatură de 10-15 grade Celsius.

Untul de arahide, dulceața, și Nutella

Aceste tipuri de produse se păstrează cel mai bine într-un dulap, ferite de lumina soarelui.

Conservele de pește

Conservele de pește nedesfăcute se păstrează la temperatura camerei. Dacă le depozitezi în frigider, nu le vei păstra mai proaspete. În magazinele, conservele de pește stau pe rafturi timp de câteva luni de zile.

Murăturile

Murăturile pot fi păstrate în dulap, datorită cantității de sodiu. Singurul motiv pentru care ai putea să le depozitezi în frigider ar fi dacă dorești să le consumi reci.

Usturoiul

Usturoiul trebuie depozitat într-un loc ferit de umezeală și lumină, pentru a preveni apariția mucegaiului. Cel mai bine ar fi să-l depozitezi la temperatura camerei, într-un loc uscat și întunecat.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!