Sari la conținut

Cercetătorul care a șocat lumea modificând genetic 3 copii vine cu o nouă propunere controversată. „Totul este, pe scurt, o nebunie”

He Jiankui, controversatul om de știință chinez care a stârnit indignare în 2018, când a dezvăluit că a creat primii copii modificați genetic, vine cu o nouă propunere pentru modificarea embrionilor umani despre care susține că ar putea ajuta „populația în vârstă”, relatează CNN.

He, care în 2019 a fost condamnat la trei ani de închisoare în China pentru „practici medicale ilegale”, a reapărut anul trecut și a surprins comunitatea științifică globală când a anunțat pe rețelele sociale că-și deschide un laborator de cercetare la Beijing. De atunci, actualizările cercetărilor sale, postate pe contul său de Twitter, s-au concentrat pe planuri pentru dezvoltarea terapiei genice pentru bolile rare. Dar acum a creat o nouă controversă, printr-o propunere de cercetare despre care experții spun că amintește de munca sa anterioară, considerată lipsită de etică și periculoasă. Noua tehnică ar putea avea un impact asupra ADN-ului uman de-a lungul mai multor generații. (...) Citește mai mult pe www.digi24.ro

Sursa foto
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!