Sari la conținut

6 motive pentru alaptare dupa intoarcerea la serviciu

Ai decis sa te intorci la serviciu, iar alaptarea ti se pare o optiune mult prea dificila. Gandul la pompa pe care va trebui sa o folosesti la locul de munca, senzatia sanilor care iti explodeaza si grijile legate de stocarea laptelui in frigiderul companiei te fac sa iei in considerarea renuntarea la alaptare.

Suntem de acord ca este un efort major din partea ta insa nu trebuie sa renunti atat de usor. In minte trebuie sa ai grija pentru bebelusul de acasa si sa te gandesti ca faci un mic sacrificiu pentru ca el sa creasca sanatos. Citeste motivele de mai jos si apoi cauta informatii care sa iti faca viata cat mai usoara (promitem sa revenim noi cu un articol!).

Este nevoie de efort pentru a alapta atunci cand esti departe de copilul tau o buna parte din zi, insa nu ceda cu una cu doua: el va fi mai fericit si mai sanatos, tu vei fi mai fericita, iar impreuna va veti bucura in continuare de acele momente magice de apropiere. Dar ca sa trecem la lucruri practice, iata cateva motive pentru a continua alaptarea.

1.       Copiii hraniti la san sunt mai sanatosi, si astfel mamele si tatii vor lipsi mai putine zile de la munca pentru a sta acasa cu copilul. Un copil bolnav nu este primit la cresa, asa ca singura solutie este sa il tii acasa, cu unul dintre parinti. Studiile au aratat ca mamele care alapteaza lipsesc de la munca de trei pana la sase ori mai putin decat mamele care isi hranesc bebelusii cu formule de lapte.

2.       Alaptarea economiseste bani. O pompa de san este mai ieftina pe termen lung decat nenumarate de cutii de lapte praf. Mai mult, vei economisi bani dati pe medicamente si vizite la doctor pentru ca, se stie, copiii alaptati sunt in general mai sanatosi.

3.       Faptul ca se hraneste cat timp nu te vede tot cu lapte de san, pompat si stocat corespunzator, il va ajuta sa nu intrerupa ciclul de protectie imunitarea. Printre avantajele cele mai des amintite ale alaptarii se numara protectia impotriva alergiilor.

4.        Pomparea sanilor, stocarea laptelui sunt actiuni care te ajuta sa iti mentii atentia concentrata in continuare pe copil si sa simti conexiunea cu el chiar daca te afli departe de el.

5.       Pentru ca numai mamele pot alapta, un bebelus va avea o conexiune speciala cu tine. Nici o dadaca sau bunica nu va putea sa iti ia locul, pentru ca nimeni nu este in stare sa ii ofere bebelusului momentele intense de apropiere si dragoste din timpul alaptarii.

6.       Alaptarea va va ajuta pe amandoi sa va destindeti si sa lasati deoparte toate tensiunile din timpul zilei cand ati fost departe unul de celalalt. Momentul reuniunii va avea o intensitate maxima in fiecare zi si te va ajuta sa uiti de toate problemele.

Asadar, gandeste-te de doua ori inainte de a renunta la alaptare odata cu intoarcerea la serviciu. Poate fi arma ta secreta pentru a pastra si creste o legatura intensa cu copilul tau, in timp ce ii oferi in continuare o protectie imbatabila. 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • Cristina

    Da, in teorie este foarte bine sa poti alapta chiar si dupa intoarcerea la servici, parctica insa ne omoara. Cine imi va pune mie la dispozitie o camera unde sa ma pot mulge? Exista o lege care sa oblige angajatorul la asa ceva pentru mamicile care se intorc dupa un an la servici?

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!