Sari la conținut

Bebelușul plânge fără motiv? Verifică-i picioarele!

Mai precis, degetele piciorușelor! De ce? Sunt multe cazuri în care mămicile intră în panică când bebelușul plânge aparent fără niciun motiv. În ciuda faptului că a fost hrănit, schimbat, ba chiar și legănat în brațe, pricindelul nu se poate opri din plâns. Există situații în care cauza disconfortului se află în șosete.

L-ai schimbat și plânge? I-ai dat să mănânce și tot nu se oprește din plâns? I-ai verficat temperatura, te-ai uitat dacă scutecul nu-l strânge prea tare ori dacă body-ul îl deranjează și cel mic tot nu se liniștește? Ar fi bine să-i verifici și picioarele, lucru pe care cei mai mulți părinți nu au habar că ar trebui să-l facă.

Deși pare greu de crezut, motivul pentru care un bebeluș poate plânge aparent fără niciun motiv este un fir de păr rămas în șosetele micuțului. Acesta se poate răsuci atât de strâns în jurul unui degețel, mai ales că bebelușul își mișcă foarte des piciorușele, încât poate provoca durere severă și blochează circulația sângelui. Dacă problema nu este obsevată la timp, în cazuri grave, acest lucru poate duce chiar la amputarea degetului. Mai ales dacă firul de păr este de culoare deschisă.

►Citește și Bebelușul tău plânge? Ia-l în brațe! Ce recomandă cercetătorii

Cei de la BrightSide relatează povestea unor părinți, Scott și Jessica Walker, care s-au confruntat cu o astfel de problemă. Fetița lor, în vârstă de doar 2 luni, plângea toată ziua, aparent fără niciun motiv. În momentul în care mama i-a dat șosetele jos, a observat că unul dintre degețelele micuței de la piciorul drept se umflase destul de tare și devenise roșu. Un fir de păr se înfășurase în jurul degetului atât de tare încât aproape că i-a oprit circulația sângelui în zona respectivă.

Scott și Jessica au observat problema la timp, însă au decis să dezvăluie pățania lor pe rețelele de socializare pentru a-I avetiza și pe alți părinți vizavi asupra acestui pericol.

Tu ai trecut printr-o astfel de întâmplare?

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!