Sari la conținut

Fotografii răscolitoare. Mame care îşi îmbrăţişează copiii născuţi prematur

Vezi gGalerie foto

Venirea pe lume a copilului este unul dintre cele mai importante momente pentru părinţi. Zilele petrecute în spital sunt ca un rollercoaster al emoţiilor – nu ştii ce se întâmplă cu tine, nu ştii cât va mai dura, habar nu ai ce îţi poate aduce următoarea clipă şi nici când şi va face loc din nou liniştea. Ceea ce ştii este că trăieşti la intensitate maximă fiecare moment, iar acela în care îţi vezi copilul pentru prima dată nu se poate compara cu nimic în lume.

Din păcate, însă, nu puţine sunt cazurile în care lucrurile nu decurg întocmai cum se aşteaptă părinţii.  Destul de mulţi copii se nasc prematur, fiind ţinuţi departe de mamă şi de tată în lupta pentru viaţă.

În onoarea mamelor din lumea întreagă ai căror copii s-au născut prematur, Spitalul Sf. Luke din Kansas şi-a unit forţele cu organizaţia non-profit March Of Dime – ONG al cărui scop este îmbunătăţirea stării de sănătate a copiilor şi a mămicilor, prin prevenirea defectelor din naştere, a naşterilor premature şi a mortalităţii infantile – pentru a le oferi mămicilor cu bebeluşi prematuri şansa de a fi fotografiate cu micuţii în braţe.

►Citeşte şi O fotografie la 80.000 de nașteri. Imaginea care a devenit virală pe Internet

Apropierea, contactul pielii mamei cu a copilului – practică ce aduce numeroase beneficii ambelor părţi – a fost surprinsă în fotografii, iar rezultatul este răscolitor.

Printre fotografi s-au aflat şi mame care au trecut prin situaţii similare cu pruncii lor.

„A găsi modalităţi de a-ţi petrece timpul cu cel mic, atât de preţioase de altfel, este foarte dificil, pentru că bebeluşii prematuri sunt fragili, adesea bolnavi şi sub îngrijire permanentă”, se notează printr-un comunicat de presa al iniţiativei.”Contactul piele cu piele mamă-copil, cunoscut şi sub numele de îngrijirea de tip cangur, sau ţinerea copilului în scutece pe pieptul dezgolit al mamei, sunt metode recomandate de experţii din lumea întreagă.”

Sursa text + poze Huffington Post
 

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!