Sari la conținut

Scaunul auto potrivit îi salvează viața copilului tău- un articol detaliat

E plină piața de produse în domeniul siguranței auto. Multe și proaste! Dar ieftine, unele atât de ieftine, încât te întrebi dacă sunt făcute pentru păpuși sau pentru copii.

Pentru cei mai mulți români, prețul este cel mai important argument în alegerea unui scaun auto pentru copilul lor. Acest articol nu este pentru acei români, îmi pare rău.

Eu cred că siguranța copiilor noștri face toți banii, iar un scaun ieftin nu-i oferă copilului siguranță. Spun asta documentat, în urma unei experiențe de afaceri de trei ani în domeniu.

Un astfel de scaun nu este ieftin. Dar nu este nicio avere pe care să nu și-o permită mulți părinți. Prețul lui este în jurul a 500 de euro și poate fi folosit patru ani.

Să le luăm pe rând, pentru că sunt mai multe tipuri de scaune auto, pe perioade de dezvoltare a corpului copilului. Un scaun care poate fi folosit de 0 luni până la 12 ani nu este un scaun magic, ci un scaun prost. Știe să le facă pe toate, dar pe niciuna la un nivel maxim de siguranță. Există astfel de scaune pe piață, dar, repet, din punctul meu de vedere, nu oferă siguranță deplină.

TESTELE ADAC

Foarte important este și cel mai cunoscut site cu teste de siguranță în privința scaunelor auto: ADAC. Oamenii de acolo dau cu scaunele de toate zidurile posibile, le bușesc, le distrug, le dezmembrează, creează în laborator toate situațiile posibile în cazul unui accident. Înainte de a alege un scaun auto, aruncați un ochi pe ADAC. Dacă are rezultate bune la aceste teste, merită să-l cumpărați. Dar, atenție!, nu va fi un scaun ieftin. Siguranța este dată de calitatea materialelor folosite, de inovația și tehnologia de pe ele. Iar toate astea costă!

LEGISLAȚIE

Potrivit legii, copilul trebuie să stea într-un dispozitiv special creat pentru transportul în mașină până la vârsta de 12 ani!!! Chiar dacă este mare, până la această vârstă, tot trebuie să aibă măcar un înălțător sub fund.

Scaun auto cu prindere în centuri sau cu isofix?

Sistem isofix= o bază specială care se prinde de clemele de pe bancheta din spate a mașinii. Foarte ușor de instalat. Scaunul este fixat, la rândul lui, pe această bază. Din 2008 încoace, cam toate mașinile au acele cleme pe care se poate prinde baza isofix.

(…)

Citeşte mai mult pe taticool.eu

►Citeşte şi Accesorii utile (sau nu prea) pentru carucioare


 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!