Sari la conținut

Sunt mamă și declar că nu sunt multitasking

Deseori, aud de femei care reușesc să scrie emailuri în timp ce alăptează sau care vorbesc la telefon în timp ce se joacă cu copilul pe covor, care fac mâncare cu o mână și cu o alta citesc o carte, care dorm 3 ore pe noapte și a doua zi dau randament mulțumitor la birou.

Bravo lor! Pe cuvântul meu că le admir.

Eu, de două zile nu mai scriu nimic că am copiii în vacanță și înapoi acasă. Iar când e vorba de copii, tot restul din viața mea, ce-o mai fi de ea pe lângă, e dat uitării.

►Citeşte şi Studiile o spun: “Ne pare rău, dar soţia ta are nevoie de mai mult somn ca tine”

Mă sună de la birou:

– Neața, Dina! Ce faci?
– Bună, uite, bine, prin parc…Beeeeetiiiiii, nu mânca iubita mea, frunze. Beeeeetiiiiii, te roooog…..Da, da, sunt bine. Tu?
– Am nevoie de ceva ajutor. Poți sta acum câteva minute?
– ….da, răspund eu, gândindu-mă că aparent e momentul cel mai bun. Sunt în parc, Beti ar trebui să se joace, Andre e la fotbal. Apoi, trebuie să-l duc pe Andre la tuns, apoi să fac ceva cumpărături, apoi să fac mâncare….deci, nu prea mai am când vorbi. Hai, spune, încurajez eu interlocutorul plină de speranță.
– M-a sunat un client. Ar mai vrea un abonament……
– Stai, stai, stai un pic. Beti, nu are mama biscuite acuma. Mergem acasă și mâncăm un pic mai încolo. Pe fundal, se plânge rău. Eu sunt deznădăjduită. Scuză-mă, te sun eu imediat. Închid, rezolv problema. Ce problemă? Beti e bine mersi. Era vorba de vreun biscuite? Nu cred…..

Sun înapoi.

(…)

Citeşte mai mult pe mamipetocuri.ro
 

Articole relationate
Ce (NU) e un copil răsfățat?

Ce (NU) e un copil răsfățat?

Cred că și voi ați auzit măcar o judecată de valoare despre răsfăț de când sunteți părinți. Eu una sigur da. Înainte să am copil, vedeam copii răsfățați...

Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat

  Desenele animate și educația

  Plouă afară. E frig și cred că e un moment potrivit pentru acest subiect, despre care vreau să scriu de ceva vreme – despre educația copiilor și desenele animate. Un lucru e sigur, copiii...

  Abonează-te la newsletter
  Life.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

  Evenimente Bucureşti