Sari la conținut

Ochii copiilor si soarele

Razele solare, indiferent de tipul lor au un efect imediat asupra ochilor, mult mai intens decat asupra pielii. Mai mult, efectul soarelui asupra corneei, cristalinului si retinei, sunt ireversibile si pot duce la afectiuni grave.

Toate aceste neplaceri pot fi combatute prin folosirea ochelarilor de soare. Acestia trebuie sa respecte doua conditii, sa aiba o forma care sa asigure o protectie eficienta, si sa aiba o lentila de calitate care sa asigure un bun filtru pentru radiatiile UV. Trebuie spus ca  expunerea la soare este interzia copiilor pana la varsta de un an.

Ochii copiilor sunt mult mai delicati decat cei ai adultilor, astfel ca au nevoie de o protectie speciala. Daca acum cativa ani ideea ca cei mici sa aiba ochelari de soare parea un moft, degradarea ambientului, poluarea, intensificarea radiatiilor solare, dar si reducerea paturii de ozon, obliga la masuri suplimentare de protectie.

Iata cateva sfaturi

-Copiii care au probleme de vedere, trebuie sa poarte ochelari de soare, de foarte buna calitate, culoarea lentilei fiind recomandata de medic.

-Regula calitatii se aplica mai ales la copii: mai bine nu poarta nimic, decat sa foloseasca ochelari de proasta calitate.

-Impiedica-l pe copilul tau se se joace cu ochelarii de vedere ai adultilor, sau cu gadgeturi care imita ochelarii de soare, de calitate indoielnica. Sunt foarte daunatori.

-Alegeti o lentila de calitate, incasabila, si intr-o nuanta care sa nu denatureze culorile, si nici capacitatea de perceptie in spatiu.

-Alternative destul de eficiente sunt palariile cu boruri mari, sepcile cu cozoroc, dar si umbrelutele de soare. 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!