Sari la conținut

Ajută-ți copilul să își dezvolte vocabularul. Jucării recomandate pe grupe de vârstă

Primul “mama” rostit de pui își face loc și se cuibărește în sufletul celei care i-a dat viață, pentru totdeauna. Apoi, fiecare cuvințel ieșit din gurița micuțului capătă însemnătate pentru părinții, care încet-încet, învață să își înțeleagă micuțul și să comunice cu el.

Etapa în care copilul învață să vorbească este una dintre cele mai fascinante, atât pentru copil - care face cunoștință cu lumea care îl înconjoară - cât și pentru părinte, care se minunează de tot ceea ce poate face și spune micul ghemotoc. De aceea, în această perioadă, mai mult ca oricând, este important ca părinții să vină în întâmpinarea copilului și să îi creeze punți de legătură cu lumea. Iar una dintre cele mai importante este, poate, aceea a comunicării. Și cum îl poți ajuta pe copil să cunoască lumea, să numească obiectele din jurul lui, dacă nu prin joc?

Iată ce activități de dezvoltare a abilităților verbale ale copiilor, pe grupe de vârste, îți propunem noi:

Primii patru ani din viața micuților sunt cei mai importanți pentru dezvoltarea abilităților de comunicare verbală. De aceea, este foarte important să-i lăsăm să asculte convorbirile oamenilor și, în general, o multitudine de sunete.

Joaca imaginară susține dezvoltarea vorbirii copiilor, în special când aceștia descoperă cuvinte și expresii noi în timpul jocurilor de roluri, cum ar fi acelea care se pot pune în practică prin seturile LEGO® DUPLO®. Mai mult decât atât, cărămizile  LEGO® DUPLO® îi ajută pe cei mici să-și dezvolte motricitatea fină, creativitatea și abilitățile sociale.



1,5 ani

Între 1,5 și 2 ani, copilașul  învață să perceapă și să repete sunete și cuvinte simple. În vocabularul lui sunt aproximativ 15 cuvinte. De aceea, cu ajutorul seturilor LEGO® DUPLO® pentru începători, create special pentru copiii foarte mici, poți dezvolta abilitățile de comunicare ale copilului tău : învață-l cum sună tractorul atunci când i se pornește motorul sau construiește împreună cu el un alt vehicul. Micul constructor va adora aceste jocuri!

3 ani

Seturile LEGO® DUPLO® reprezintă unelte distractive pentru a-i învăța pe copii să numere și să vorbească – prin numirea obiectelor, a animalelor sau a culorilor. Copiii în vârstă de 2-3 ani adoră animalele. Ei cunosc denumirea acestora, știu ce sunete emit unele dintre ele și le place să-și imagineze cum le hrănesc.

4 ani

Copiii de 4 ani adoră să inventeze povești și sunt mai independenți în procesul de joacă! La această vârstă, ei își dezvoltă motricitatea fină, momentul fiind perfect pentru a-i introduce în lumea seturilor LEGO® Juniors. Seturile acestea includ cărămizi LEGO clasice și instrucțiuni ușor de urmărit. Acestea îi ajută pe copii să construiască rapid, pentru ca mai apoi să petreacă timpul jucându-se și inventând povești despre construcțiile lor. Astfel, cu noul set Valiza de fermă a Miei, aceștia pot inventa o poveste despre zilele minunate pe care Mia le petrece la fermă, antrenându-și și îngrijindu-și poneiul.

Seturile LEGO® DUPLO® sunt jucăriile ideale pentru copii, începând de la 18 luni, datorită cărămizilor  mari, perfect adaptate mâinilor micuțe. De la 4 ani, copiii vor adora seturile LEGO® Juniors, create special pentru a-i iniția în lumea fascinantă a cărămizilor mici, clasice, LEGO.
Idee de joacă

Joacă-te împreună cu micuțul tău pentru a-i dezvolta vocabularul. Iată ideea noastră: pregătește o cutie plină de obiecte (de exemplu, jucării preferate) pe care micuțul tău le cunoaște foarte bine. Apoi extrage la întâmplare unul și descrie-l: „Este un animal negru. Are patru picioare. Poate alerga și face Muuu.” Când piticul tău găsește răspunsul corect, schimbați rolurile.

Pentru sesiunea foto au fost folosite seturile 10615 LEGO® DUPLO® Primul meu tractor, 10838 LEGO DUPLO Animăluțele familiei și 10746 LEGO Juniors Valiza de fermă a Miei.

Găsește mai multe idei de joacă pe pagina de Facebook LEGO DUPLO.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!