Sari la conținut

Fii sigura ca bebelusul este in siguranta acasa

Parintii isi fac foarte multe griji in ceea ce priveste protejarea copiilor impotriva pericolelor ce vin din exterior cum ar fi pericolul de rapire sau acte de violenta, dar multi trec cu vederea  peste pericolele ce vin din propria casa. Expertii spun ca cei mici cu varste cuprinse intre 1si 4 ani e mai posibil sa moara inecati, din cauza unor incendii, arsuri, accidente provocate de masini decat datorita unor acte de violenta.

Pentru ca cel mic sa fie in siguranta in interioarul casei, poti alege sa cumperi diferite tipuri de gadgeturi pentru a-ti sprijini eforturile. Tine cont si de faptul ca aceste aparate nu tin loc de ochi si urechi ce mai buna metoda este tot supravegherea.

Poate parea amuzant, dar pentru a te asigura ca elimini orice potential pericol, trebuie sa cobori efectiv la nivelul copilului. Cand merge de-a buselea trebuie sa iti dai sema care sunt obiectele la nivelul carora poate ajunge si pe care le poate apuca sau trage. Muta intr-un loc inaccesibil orice obiect sau recipient care poate reprezenta un pericol pentru bebelus, lichid de curatat, medicamente, vitamine, obiecte mici cu care bebelusul s-ar putea ineca, etc..

Va trebui sa mai faci mici schimbari pe masura ce copilul creste si trebuie sa vezi aceste masuri ca un proces continuu.

Trebuie sa fii atenta si cand ai vizitatori. In mod sigur o matusa nu va aplica standardele tale de siguranta continutului posetei. Aspirina, rujul si alte lucruri care se afla de obicei intr-o geanta, pot fi periculoase pentru copii mici.

Obiectele mari si grele din casa pot constitui adevarate pericole. Prinde aceste obiecte de perete, acolo unde se poate. Impinge televizoarele sau alte obiecte care se afla pe mese sau suporturi cat mai departe de margine. Copii incep sa apuce lucruri imediat ce capata mai multa mobilitate, iar cand vor putea sa se si catere pe patut sau canapele trebuie sa ai si mai multa grija.

Prizele. Poate ca, pentru o perioada, nu va parea interesat de ele. Ajunge insa sa te vada odata cum scoti si bagi ceva in priza ca sa realizeze ca ar putea face si el asta. Cu ce ii vine la indemana, de la degete pana la creioane sau altceva. Nu te baza pe faptul ca le-a ignorat pana acum. Nu se stie ce va face in momentul urmator.
 

Atentie la foc!

Cea mai mare parte a arsurilor se produc in bucatarie. O ceasca de cafea fierbinte pusa la un nivel la care poate ajunge, o oala pusa pe foc prea aproape de marginea aragazului, constituie pericole reale. Si focul aprins langa un copil nu este indicat, oricat l-ai preveni sa nu-l atinga. O va face numai ca sa se convinga de ce ii spui asta. Iar copiii mici nu isi retrag mana imediat ce simt durerea! Deci un potential dezastru.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!