Sari la conținut

Alimentatia dupa operatia de cezariana

Daca ai mai trecut prin vreo operatie pana acum, stii ca mancarea dupa operatie este de regim. Nu ai nicio grija ca vei pofti la cartofi prajiti, nici nu vei dori sa ii vezi in fata ochilor.

Operatia de cezariana, desi nu este complicata pentru doctor, pentru corpul tau este o operatie profunda, dupa care recuperarea este lenta, ajungand pana la 8 saptamani. In primele 12 ore cel mai probabil nu vei consuma nimic, exceptand apa. Daca luam in calcul si ca nu ai mancat inainte de operatie, din cauza anesteziei, se vor face cam 24 de ore in care nu ai mancat nimic.

Cu ce sa incepi?

Cea mai buna este o supa de legume: morcovi, albituri. Nu pune in niciun caz cartofi sau grasimi. Le poti fierbe si impreuna cu un piept de pui. Dupa care se strecoara si se beau precum apa. Cere persoanei care iti face sa fie o portie sanatoasa, ai nevoie de hidratare, dar si de proteine si vitamine. Tot pentru hidratare, portia doi o poti considera un ceai de chimen si anason, plus multa apa plata.

Apoi, treptat, ziua urmatoare, poti incepe sa adaugi si alte alimente. Recomandate sunt iaurturile si branza de vaci impreuna cu painea prajita. Este preferabil sa nu fie paine alba, ci paine integrala. Un mare hop pe care va trebui sa il treci este sa scapi de constipatie si sa mergi pentru prima oara la veceu. Din acest punct de vedere fibrele iti vor fi de ajutor. Odata acest hop trecut, treptat, poti introduce toate alimentele pe care le consumai in timpul sarcinii. Incepe cu ou si piept de pui la gratar. Cand vei ajunge acasa, dupa 3 zile, deja vei putea sa mananci normal.

Evita sa mananci dulciuri si fructe. Este posibil ca acestea sa iti dea balonare si, cu muschii abdomenului taiati, acesta este ultimul lucru pe care ti-l doresti. Dupa cateva zile poti incepe sa mananci fructe treptat, in cantitati mici. Oricum, o bucata de ciocolata nu a omorat pe nimeni, ba dimpotriva, asa ca daca iti este pofta nu ai de ce sa te abtii.

Evita orezul, cartofii si pastele fainoase. Evita prajeli, tocaturi, mezeluri sau cascaval. Mancarea trebuie sa fie separata cat mai simplu, fiarta si cam atat.

Ai extrem de mare grija cand cumperi mancare din comert. Sensibilitatea ta este foarte mare si riscul de infectie de asemenea. Mancarea nu poate sta mult afara. Ai grija la data de expirare. Spala-te pe maini inainte de fiecare masa. Curata totul foarte bine. Complicatiile apar cu usurinta cand esti asa de slabit si igiena e esentiala.

Nu iti face griji in ceea ce priveste alaptarea. Ca sa alaptezi bine nu trebuie sa mananci enorm, ci sa fii sanatos. Corpul tau va produce suficient lapte, chiar si cu aceasta mancare de regim, care acum ti se pare atat de saraca.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!