Sari la conținut

Taierea unghiilor la copii

Unghiile bebelusului tau sunt mai  moi si mai subtiri decat la tale, dar sunt ascutite si un nou nascut  se poate rani pentru ca nu are prea mult control asupra membrelor. Unghiile bebelusilor cresc atat de rapid incat va trebui sa le tai de cateva ori pe saptamana, cele de la picioare cresc ma incet asa ca nu au nevoie de la fel de multa atentie.

Atunci cand ii tai unghiile ai grija sa nu-i tai si degetele!

Cel mai bun moment sa faci asta este in timpul somnului si cel mai usor e cu propria mana. Daca tragi putin de partea crescuta unghiile micutului sunt atat de moi incat se vor desprinde exact de la limita degetelor-si nu-ti face griji, nu vei rupe toata unghia! Altfel, mai poti folosi o forfecuta speciala.

Daca te hotarasti sa-i tai unghiile folosind o unghiera atunci cand nu doarme, cheama pe cineva sa te ajute sa tii bebelusul. Asigura-te ca ai destula lumina pentru a vedea bine ce faci.

Cum opresti sangerarea daca unghia s-a rupt din carne?

Daca din nefericire prinzi pielea bebelusului nu dramatiza situatia, se poate intampla oricui. Infasoara-i degetul intr-o mica fesa sau pune-i un plasture si sangerarea se va opri intr-un minut sau doua. Chiar daca mai continua cateva minute nu trebuie sa crezi ca ti-ai ranit grav copilul.

Daca il tii in brate iar el se zbate, poti sa-l pui intr-un scaun pentru copii sau sa il lasi sa stea pe patut pentru a se calma.

Nu ii pune un plasture, pentru ca daca isi va baga degetul in gura il va desprinde si exista pericolul sa se inece daca ajunge in gura. Daca nu, poti folosi un lichid special care se gaseste in farmacii. Acest produs este non toxic si se va lua odata cu celulele moarte atunci cand rana se vindeca.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!