Sari la conținut

5 trucuri pentru o casa curata

Daca ai copii care nu mai sunt bebelusi, atunci stii ca o casa curata este un fel de vis frumos pe care nu crezi ca vei putea sa-l mai atingi vreodata. De la mancare ascunsa intre cutele canapelei din sufragerie, pana la colturi in care lucrurile stau aruncate gramada si sentimentul general ca nu vei face fata niciodata capacitatii lor de a murdari, totul este cat se poate de adevarat.

Ai in fata cateva perspective, niciuna placuta: sa stai in permanenta, cicalitoare, cu gura pe ei si sa nu-i lasi sa faca nimic, sa lasi lucrurile cat sunt de rau si sa strangi intr-o anumita zi a saptamanii pe care o dedici curateniei, sa strangi in permanenta reducand astfel drastic timpul pe care l-ai putea petrece cu copiii tai. Desigur, mai exista si posibilitatea de a renunta la jumatate de salariu ca sa vina cineva de mai multe ori pe saptamana sa faca curat.

Intrucat niciuna din aceste perspective nu este foarte fericita va prezentam mai jos cateva trucuri usor de pus in aplicare care va pot ajuta sa aveti o casa mai curata / ordonata.

1. Zile diferite pentru spalatul lucrurilor copiilor

Daca avei copii care au trecut de 4 ani si totusi apropiati ca varsta va poate ajuta faptul ca le spalati lucrurile in zile diferite. Pentru ca atunci pot participa si ei la procesul de luat de pe sarma / impaturire / pus in dulap. Fiecare copil poate avea propriul cosulet de rufe si propria etajera de dulap. In acest fel va stii unde trebuie sa puna lucrurile murdare pe care le da jos de pe el si ce trebuie sa faca cu cele pe care le ia de pe sarma. Desigur, nu trebuie sa te astepti sa fie asezate exemplar in dulap, insa acesta nu este un rau chiar asa de mare.

2. Nu lasa niciodata o parte din casa sa devina mult prea murdara

Este mult mai simplu sa stergi imediat canapeaua pe care au scapat mancare decat sa crezi ca va exista vreodata o ora intreaga in care sa stai sa o freci ca sa fie facut totul 'ca lumea'. Acelasi lucru se poate aplica si aragazului sau cazii de baie. Cu cat lucrurile devin mai murdare, cu atat procesul de curatare este mai dificil. Cel mai bine este sa speli toate vasele murdare inainte de a te culca, sentimentul de a ajunge dimineata intr-o bucatarie murdara este ingrozitor.

3. Nu astepta momentul culcarii copiilor ca sa incepi sa strangi

Daca faci asta, risti sa tot strangi pana a doua zi dimineata. Oricum te plimbi dupa copii dintr-o camera in alta neincetat. Poti in drum sa apuci si o parte din lucrurile care stau acolo unde nu ar trebui sa fie. Sa mai arunci hartiile aruncate pe jos care trebuiesc duse la cos, sa pui in cosul de rufe hainele murdare care iti sar in cale, sa pui cheile in cuierul de la usa etc. De fiecare data cand parasesti o camera, daca vezi un lucru care nu ar trebui sa fie in ea, ia-l de acolo.

4. Regula activitatilor de 1 minut

Tot ceea ce tine mai putin de un minut ca sa fie facut, trebuie facut pe loc: sa aranjezi incaltamintea cand o dati jos la intrarea in casa, sa pui la loc in dulap faina dupa ce ai folosit-o, sa strangi o jucarie aruncata aiurea. Fiecare din aceste gesturi marunte inseamna ca la sfarsitul zilei ai infinit mai putine de strans si, in plus, casa a fost ceva mai ordonata.

5. Conteaza pe ajutorul copiilor

Copiiilor nu le place sa stranga lucrurile, insa iubesc sa frece. Si poti profita de asta, mai ales daca ai avut grija sa cumperi produse de curatat care nu sunt periculoase pentru sanatatea lor. Pot freca orice - pe jos, dupa ce au facut o baltoaca, cada in timp ce fac baie, geamul pe care au desenat etc. Si mai iubesc si sa dea cu aspiratorul, norocul tau! Trebuie si sa ii incurajezi, de cand sunt mici sa isi stranga jucariile si sa le puna la loc, sa isi duca hainele murdare la cos, sa stranga dupa ei atunci cand au terminat masa.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!