Sari la conținut

Ce poţi şi ce nu poţi să faci cu copiii la aeroport şi în avion

Călătoria cu copiii, mai ales cea cu avionul, este de foarte multe ori un prilej de stres. Iar prima barieră este sosirea la aeroport şi ce putem şi nu putem face cu copiii la aeroport şi în avion.

“Ce am voie să pun în bagajul de mâna?”, “Cu ce am voie în avion?”, “Pot să iau borcănaşe cu mâncare pentru cel mic la avion?”. Auzim întrebările acestea de nenumărate ori, fie direct pe blog, fie pe tot felul de grupuri pe care suntem pe Facebook.

►Citeşte şi Cum să ieşi din ţară cu copilul fără celălalt părinte

Deci, după ceva cercetare, să încercăm să răspundem la cât mai multe întrebări.

Pot să iau căruciorul în avion?

Depinde. Dacă cel mic are sub 2 ani, răspunsul este da. Aveţi voie cu în cărucior pliabil în avion. Acesta ar trebui, theoretic, să fie dintr-o singură bucată, dar se primesc foarte bine şi cărucioare din două bucăţi (tip Peg Perego cum aveam noi), atât timp cât se pliază. Veţi trece mai întâi cu căruciorul pe la check în, va fi etichetat, apoi puteţi să mergeţi cu el până la poartă şi de acolo va fi preluat şi pus în avion. După ce veţi ateriza, îl puteţi lua fie de lângă avion, fie va veni o dată cu bagajele, în funcţie de fiecare aeroport în parte. Dacă aveţi în copil de peste doi ani, căruciorul este considerat bagaj. Drept urmare, dacă zburaţi cu o companie de linie, unde aveţi bagajul inclus, îl puteţi lua. Dacă zburaţi cu o companie low cost, va trebui să achitaţi un bagaj de cală pentru cel mic şi puteţi lua căruciorul.

►Citeşte şi 7 idei de jucării pentru călătorii

Pot să iau scaunul de maşină în avion?

Răspunsul aici este şi da şi nu. În sensul că puteţi înlocui căruciorul cu scaunul de maşină, dar, în cazul acesta, îl veţi lasă la cala, alături de bagaje. Dacă doriţi să puneţi scaunul de maşină în avion, pe un scaun, iar cel mic să stea în el, va trebui să plătiţi un loc suplimentar.

(…)

Citeşte mai mult pe crestemsicalatorim.com

Foto: Arhiva personală crestemsicalatorim - Ana-Maria Petecilă
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!