Sari la conținut

De ce au femeile nevoie de mai mult somn decât bărbații

Aș putea fi acuzată că îmi plac studiile astea facile, pentru că este deja al treilea despre care scriu. Celor care vor să-mi spună asta le răspund: da, sunt vinovată. Îmi plac studiile facile, pe unele le aprofundez, unele mi se par funny, altele de-a dreptul tembele. Dar am și câteva criterii după care le aleg pe cele pe care le public: să nu facă rău nimănui (nu public studii nedocumentate strașnic despre tratamente, despre afecțiuni, despre orice ar putea afecta sănătatea cuiva); să fie, dacă se poate, măcar ușor amuzante; să mă regăsesc eu în ele (pentru că cred că se vor găsi și alte mame); și, nu în ultimul rând, să mă simt mai bine după ce îl citesc.

Adicătelea, dacă studiul ăsta îmi spune că este firesc ca eu să mă simt mai obosită ca bărbată-miu (ceea ce se întâmplă oricum în mod absolut frecvent) și că dacă mă simt așa nu este nimic în neregulă cu mine, ce stare credeți că îmi dă? De bineeee!
Bun, acum sper că am lămurit și treaba asta…
Deci, de ce credeți că femeile au nevoie de mai mult somn decât bărbații? Ei bine, din cauza (sau datorită, depinde cum punem problema) creierului lor. Păi ce, nu știați că creierele noastre funcționează diferit? Ei aș! Ați văzut voi bărbat care să facă atâtea lucruri în același timp, așa cum face o femeie? Ați văzut voi un bărbat care să se gândească la atâtea lucruri la câte se gândește o femeie, în același timp?

Mărturisesc că eu nu. Sau mă rog, foarte, foarte rar. Păi dacă se uită la fotbal, credeți că se gândește așa cum ne gândim noi când ne uităm, să zicem (ca pur exemplu) la o emisiune culinară?
Nu, el se uită la fotbal și atât. Mai țipă (ceva mai încet de când e tată și doarme copilul) din când în când la un gol sau înjură (mai printre dinți) când ratează cineva de la câțiva metri de poartă.
Pe când noi, când ne uităm la o emisiune culinară… Doamne sfinte! Ce rețetă mișto, e și rapidă și simplă! Are și legume. Hmmm, dar are și prăjeală, trebuie să o adaptez eu, să fie mai sănătoasă. Și cam îngrașă. Sigur duduia asta care o gătește nu mănâncă mâncarea pe care o face. Și pe cine crede ea că păcălește cu buclele alea perfecte în bucătărie? Come on, nici măcar nu e igienic să stai cu părul desfăcut așa! Doamne, de când nu am mai fost și eu la coafor… Hmmm, cred că m-am și îngrășat un pic. Fie, un pic mai mult. Mda… aș avea și eu nevoie de mai mult timp pentru mine. Și el ce face la ora asta pe Facebook? Cu cine naiba vorbește? Da, cu o fostă colegă. Ce frumușică s-a făcut, parcă a mai slăbit. Și e și coafată! Fuck! Să ne revenim… Plânge copilul? Nu, nu, am auzenii… Vine weekendul, poate fac și eu rețeta asta. Ia să fac lista de cumpărături. Dar mai bine nu pun unt, îngrașă. Deși… e bun pentru copil. Fie, îl pun.

Așadar, noi, femeile, suntem mama multitasking-ului. Din toate punctele de vedere, nu doar al felului cum gândim. Și ne descurcăm mai bine decât ei și atunci când lucrăm sub presiune. Așa funcționăm, așa funcționează creierul nostru. Și asta ne seacă de energie. Multitasking-ul ăsta este cică motivul pentru care femeile sunt mai obosite decât bărbații, o spun experții în ale somnului, psihologi și neurologi.

(...)

Citește mai mult pe fricidemamici.ro!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!