Sari la conținut

3 motive pentru care bebelușul doarme cu ochii deschiși

Bebelușul poate dormi cu ochii deschiși sau cu ochii parțial deschiși. Acest lucru, în termeni medicali, poartă numele de lagoftalmie.

Somnul cu ochii deschiși la bebeluși este normal și nu este vreun indiciu al vreunei afecțiuni medicale sau probleme de somn. Cu toate acestea, este recomandat să soliciți o evaluare pediatrică dacă observi orice alte simptome care împiedică bebelușul să închidă pleoapele.

De ce doarme bebelușul cu ochii deschiși?

Deși este o afecțiune comună și inofensivă, poate cauza îngrijorare în unele cazuri rare. Motivul exact al lagoftalmiei nocturne nu este încă cunoscut. Cu toate acestea, iată câteva motive posibile.

Genetica: Dacă cineva din familia ta sau partenerul tău are această afecțiune, există șansa ca micuțul tău să o moștenească.

Somnul cu mișcarea rapidă a ochilor (REM): Bebelușul are un somn REM mai lung decât adulții din cauza sistemului nervos subdezvoltat. Acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care bebelușul tău doarme cu ochii deschiși.

O tulburare la naștere: în unele cazuri rare, bebelușii pot dormi cu ochii deschiși dacă au o tulburare congenitală, cum ar fi un defect al nervului facial.

Dacă medicul pediatru a exclus orice dizabilitate congenitală, nu trebuie să îți faci griji că micuțul tău doarme cu ochii deschiși, atât timp cât nu are iritații oculare. Dacă observi că ochii copilului devin uscați, poți consulta medicul pediatru pentru a-ți prescrie niște picături pentru ochi sau unguente.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!